Medianova Türkiye'nin e-ticaret karnesini çıkardı

Türk teknoloji şirketi Medianova, Türkiye’deki e-ticaret kullanıcılarının alışveriş tercihlerini açıkladı. Türkiye’de internetten alışveriş sabah 09.30’da başlıyor, öğlen 12.00’ye kadar devam ediyor. Öğle yemeğinde düşen trafik akşam mesai bitimiyle tavan yapıyor. Hafta içi en çok alışveriş 20.00-23.00 saatleri arasında yapılıyor.

Medianova Türkiye'nin e-ticaret karnesini çıkardı
10 Ekim 2019 - 11:35

Verilere göre; alışveriş sıklığı değerlendirildiğinde kadın ve erkekler arasında önemli bir fark olmadığı görülüyor. Erkeklerin internet üzerinden en sık satın aldığı ürün grubu elektronik eşya iken, kadınlar interneti daha çok giyim alışverişi için tercih ediyor.

Türk teknoloji şirketi Medianova, Türkiye’deki e-ticaret kullanıcılarının satın alma alışkanlıklarına yönelik önemli verileri ortaya koydu. Medianova’nın yaptığı veri analizine göre, Türkiye’de internetten alışveriş sabah 09.30’da başlıyor, öğlen 12.00’ye kadar devam ediyor. Öğle yemeğinde düşen trafik, akşam mesai bitimiyle tavan yapıyor. Hafta içi en çok alışveriş 20.00-23.00 saatleri arasında yapılıyor. Hafta sonu ise alışveriş trafiği hemen her saatte orta seviyelerde seyrediyor.

Alışveriş sıklığı değerlendirildiğinde ise kadın ve erkekler arasında önemli bir fark olmadığı görülüyor. Erkeklerin internet üzerinden en sık satın aldığı ürün grubu elektronik eşya iken, kadınlar interneti daha çok giyim alışverişi için tercih ediyor.

Sektör büyüyor

Türkiye'de güçlü bir online alışveriş kültürünün oluştuğunu söylemek mümkün. 2018 yılında yüzde 42 seviyesinde artış gösteren e-ticaret, 59,9 milyar TL büyüklüğe ulaştı. Türkiye’de internetten alışveriş yapan kişi sayısı geçen yıla göre 7,6 milyon artarak 39,3 milyona ulaştı. Harcama miktarı da yıllık 11,5 milyar dolara yükseldi. Dünya geneline bakıldığında ise bu yıl sonunda e-ticaret pazar büyüklüğünün 3,5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. E-ticaret pazarı lideri olarak Çin ve Amerika başı çekiyor.

“Yatırımlara devam”

Medianova CEO’su Serkan Sevim, e-ticaretteki son durumu şöyle özetliyor: “Tüm hayatımızda dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Ticaretteki dönüşüm ise bundan 20 yıl önce başladı. Bugün artık e-ticaret sektörünün krizlere rağmen yaşadığı büyümeyi tüm rakamlarımızda görüyoruz. Medianova olarak Türkiye e-ticaret sektörünün yaşadığı büyümeyi desteklemek adına kriz döneminde de yatırımlara tüm hızımızla devam ettik. Bağımsız ölçüm şirketlerine göre Türkiye’nin en hızlı ve en büyük network kapasitesine sahip içerik dağıtım şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. Yeni site hızlandırma ürünümüz Aksela ile de bu yıl Black Friday gününde interneti hızlandırmaya devam edeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"