MatchUp Projesi'nin ikinci çevrimiçi Şehirler Ağı Çalıştayı gerçekleştirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu MatchUp Projesi’nin ikinci çevrimiçi Şehirler Ağı Çalıştayı gerçekleştirildi. 

MatchUp Projesi'nin ikinci çevrimiçi Şehirler Ağı Çalıştayı gerçekleştirildi
29 Ocak 2021 - 15:38
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu MatchUp Projesi’nin ikinci çevrimiçi Şehirler Ağı Çalıştayı gerçekleştirildi. 

Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nın yürütücüsü olduğu “MatchUp” Ufuk2020 Avrupa Birliği Projesi kapsamında gerçekleştirilen “MatchUP Şehirler Ağı” çevrimiçi toplantılarının ikincisi yapıldı. Çalıştayda, Türkiye’de Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı, iklim değişikliği ve temiz enerji ile ilgili uygulamaları hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ EYLEM VE İKLİM UYUM PLANI
“Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı (SECAP) Deneyim Çalıştayı” 11 Büyükşehir Belediyesi (Antalya Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Muğla, Trabzon), 4 ilçe belediyesi (Akhisar, Kadıköy, Karşıyaka, Tepebaşı), 2 özel sektör (Demir Enerji, Venesco) ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştay gündeminde Türkiye’de Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı (SECAP) hazırlayan belediyelerden çalıştaya katılım sağlayan Bursa, İzmir, Kadıköy, Trabzon ve Tepebaşı bu süreçte yapılan çalışmaları, alınan aksiyonları, karşılaşılan zorlukları, diğer yerel yönetimlere bu konuda bakış açısı kazandırarak, özetledi. Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı çıktılarının, başka kentlere ve bölgelere yaygınlaştırılması, benimsenmesi, buradan çıkan bilgi ve tecrübenin aktarımı için yerel yönetim temsilcileri fikir paylaşımında bulunuldu. 

İKLİM UYUM PLANI ANLATILDI 
Çevrimiçi çalıştayda Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü tarafından; Antalya’nın 2012 baz yılı referanslı 2020 hedeflerinin de yer aldığı mevcut Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı (SEAP) ve Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı (SECAP) sürecinde gelinen nokta konusunda bilgi verildi. Antalya Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı süreçlerinden bahsedildi.

BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM
Özel sektör temsilcilerinden Demir Enerji, kentlerdeki karbon azaltım stratejileri, sera gazı salımlarının sektördeki dağılımı, Yeşil Altyapı, Akıllı Büyüme, Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planının Önemi, İklim Değişikliğinin Türkiye’de Toplumsal ve Ekonomik Etkileri, İklim Krizi konusunda Küresel Çaba Yerel Eylemler, İklim Uyum çalışmalarının birbiriyle koordine, bütüncül yaklaşımla ele alınmasının önemini vurguladı. 

SEEP RAPORUNU HAZIRLAYAN İLK BELEDİYE 
Türkiye’de ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Raporu’nu hazırlayan ilk belediye olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadeleyi sürdürülebilirlik politikası olarak benimsiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de taraf olduğu Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi (Covenant of Mayors) kriterlerine göre şehrin 2030 ve 2050 yıllarına kadar CO2 (karbondioksit) salımlarını ne kadar azaltacağını taahhüt eden “Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı (SECAP)“ da MAtchUP Projesi kapsamında hazırlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay: "Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez"
Başkan Tugay: “Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin...
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?