"Marka yaratacağız, dijitalleşeceğiz, ihracat hedefimiz"

İzmir Ticaret Odası Kozmetik Meslek Komitesi düzenlediği toplantıda büyüme, markalaşma ve ihracatı arttırma hedefiyle bir dizi kararlar aldı.

"Marka yaratacağız, dijitalleşeceğiz, ihracat hedefimiz"
18 Ağustos 2022 - 18:02

İzmirli kozmetikçiler dünyaya açılmaya hazırlanıyor

İzmir Ticaret Odası Kozmetik Meslek Komitesi toplantısından güç birliği ve dünyaya açılım kararı çıktı. Bir web sitesi kurarak ürün tanıtımlarını yapacak olan İzmirli kozmetikçiler, bu yıl ikincisi yapılacak olan İzmir Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı’na aktif katılım göstererek ihracat paylarını yükseltmeyi hedefliyorlar.
 
İzmir Ticaret Odası Kozmetik Meslek Komitesi düzenlediği toplantıda büyüme, markalaşma ve ihracatı arttırma hedefiyle bir dizi kararlar aldı. İzmirli kozmetik üreticilerinin ürün satışı yapabileceği bir web sitesi kurma kararının çıktığı toplantıda geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve bu yıl ikincisi yapılacak olan İzmir Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı’na 30 üretici firmanın ilk kez katılım göstereceği ifade edildi.
 

“Marka yaratacağız, dijitalleşeceğiz, ihracat hedefimiz”

İzmir Ticaret Odası Kozmetik Meslek Komitesi Meclis Üyesi Levent Aşçıoğlu İzmir’deki bütün kozmetikçileri bir araya getirerek İzmir’in kozmetik sektörünü tüm dünyaya tanıtabilmek amacında olduklarını söyledi.

İzmir’in kozmetik sektöründe çok güçlü olduğunu, özellikle üretim noktasında ön plana çıktığını hatırlatan Levent Aşçıoğlu, “Ancak tanıtım, pazarlama ve ihracat noktasında eksiklerimiz mevcut. Bu komite toplantımıza 27 üretici firma katıldı. Ne yapabileceklerimizi konuştuk” dedi.

Bir İzmir markası yaratma, var olan markalarımızı doğru pazarlama kanallarını kullandırma noktasında bir web sitesi kuracaklarını söyleyen Aşçıoğlu, “İzmir zaten dünyada çok tutulan, bilinen bir şehir. Kozmetikte İzmir güçlü, üretici bir kent. Çok kaliteli ürünler üretiyoruz ancak tanıtım ayağımız eksik. Bu pazarı genişleterek önce Türkiye, sonra dünya hedefimiz var” dedi.  
 

“Fuara 30 firma ile katılıyoruz”

İzmir’de geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen İzmir Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı”nın bu yıl ikincisi yapılacağını hatırlatan Aşçıoğlu, “Geçen sene ilki düzenlenen bu fuarı destekliyoruz. Bu yıl 21-23 Ekim tarihlerinde ikincisi düzenlenecek bu fuara geçen yıl katılım göstermemiş 30 İzmirli üretici firma ile katılım kararı aldık. Fuarlarla, dijital pazarlama kanallarıyla İzmir’i tıpkı gelinlikte olduğu gibi kozmetikte de marka kent haline getireceğiz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"