Manisa'da Avrupa Spor Haftası Etkinliklerinin Açılışı Yapıldı

Sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan, her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi amacıyla kutlanan Avrupa Spor Haftası, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak kutlandı.

Manisa'da Avrupa Spor Haftası Etkinliklerinin Açılışı Yapıldı
23 Eylül 2020 - 14:26
Sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan, her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi amacıyla kutlanan Avrupa Spor Haftası, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak kutlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'nun da video konferans yoluyla katıldığı programda Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri Manisalı sporcularla birlikte spor yaptı.
 
'Avrupa Spor Haftası Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri', Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda Türkiye genelinde eş zamanlı olarak kutlandı. Manisa'da da 19 Mayıs Stadyumunda gerçekleştirilen kutlama programına Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesinde görevli Daire Başkanları,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ve Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erol Timur katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan programda İl olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk söz aldı.

Büyükşehir'in Spor Sağladığı Destekleri Anlattı
Programda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de konuşma yaptı. Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesinin spora sağladığı destekleri anlattı. Avrupa Spor haftası vesilesiyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün, "Sağlıklı yaşam için fiziksel aktiviteleri artırma, herkes için spora eşit erişim ve spora katılımın artırılması için çocukların farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Avrupa Spor Haftası Festivali’ni önemsiyor ve destekliyoruz. Bu yıl 6’ncı kez organize edilen bu güzel etkinliği ne yazık ki, dünyada insan sağlığını tehdit eden koronavirüs salgını nedeniyle daha az katılımla gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Bu salgının bir an önce daha fazla insanımızın canını almadan son bulması en büyük dileğimdir" dedi.

"82 Milyon Liranın Üzerinde Spor Yatırımı Yaptık"
Herkesin sporun sağlık açısından ne kadar kıymetli olduğunun bilincinde olduğunu söyleyen Başkan Ergün, "Bu yoldan hareketle Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana her mahalleye bir spor tesisi anlayışıyla projeler ürettik. Tarık Almış Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Halil Onultmak Spor Tesisleri yenilemeleri, Fikri Bayrıl Spor Tesisleri, Necmi Temizel Spor Tesisleri, Tevfik Lav Spor Tesisleri, Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Tesisleri, Ertuğrul Dilek Spor Tesisleri gibi çok sayıda tesisi ya sıfırdan inşa ettik, ya da mevcut olup atıl durumda kalan tesisleri hizmete kazandırdık. Turgutlu ve Salihli ilçelerimize içerisinde olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu muazzam birer spor salonu kazandırdık. Gördes ilçemizde Spor Toto Teşkilatı, Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve Gördes Belediyemiz işbirliğiyle güzel bir spor tesisi inşa ettik. Her yaştan ve her kesimden vatandaşımız spor yapabilsin düşüncesiyle bisiklet yolları yatırımı yaptık. Vestel işbirliğiyle Türkiye’nin en uzun bisiklet yolunu Manisa’mıza kazandırdık. Geride bıraktığımız sürede 82 milyon liranın üzerinde spor
yatırımı yaparak, Manisa’mızı spor şehri yapma yolunda önemli ve büyük katkılar sağladık" diye konuştu.

"Manisa Sporuna Destek Vermeye Devam Edeceğiz"
Manisa Büyükşehir Belediyespor çatısı altında çocuklarımızın ve gençlerin daha çok spor yapma imkanı bulabilmesi için çok sayıda branşta hizmet verdiklerini belirten Başkan Ergün, "Judoda, cimnastikte, okçulukta, atletizmde, futbolda, basketbolda, voleybolda, motor sporlarında, badmintonda, dağcılıkta, yüzmede, avcılık ve atıcılıkta sayısız başarılara imza atan sporcuları bünyemizde bulundurmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyespor çatısı altında yaklaşık 2 bin 356 lisanslı,  binin üzerinde de lisanssız sporcumuz var. Bu bağlamda Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hem bu güzide organizasyona, hem de Manisa’da sporun gelişimine katkı sağlayan herkese imkanlarımız ölçüsünde gerekli desteği verdiğimizi ve vermeye devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum.Amatör spor kulüplerimize malzeme ve maddi yardımlarda sağlıyoruz. 2014’ten bu yana bu yardımlarımızın miktarının da 10 milyon lirayı geçtiğini belirtmek isterim" dedi.Manisalılar için güzel hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Ergün, "Avrupa Spor Haftası etkinliklerini 81 ilimizde hayata geçiren Herkes İçin Spor Federasyonu başta olmak üzere, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve emeği geçen katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Ergün'ün ardından Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de konuşma gerçekleştirdi.
Bakan Kasapoğlu Video Konferansla Programa Katıldı

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen programa Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da video konferans yoluyla katıldı. Programda çeşitli branşlarda faaliyet gösteren sporcuların gösterileri de yer aldı. Vali Karadaniz, Başkan Ergün ve protokol üyeleri sporcuların gösterilerini izleyerek onlarla sohbet etti.
Vali Karadeniz ve Başkan Ergün Sporculara Eşlik Etti

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün programda sporculara eşlik etti. İlk olarak badminton oynayan Vali Karadeniz ve Başkan Ergün, daha sonra dartta hünerlerini sergiledi. Protokol üyeleri son olarak sporcularla birlikte ayak tenisi de oynadı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, etkinliğe katılan çocuklara da top dağıtarak, eğlencelerine katkı sağladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"