Manisa Büyükşehir'in Ürettiği İlk Ana Arılar, Üreticilerle Buluştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölmarmara ilçesi Hıroğlu Mahallesi’nde ilgili Bakanlığın oluruyla açılan Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nde ilk ana arıların dağıtım heyecanı yaşandı.

Manisa Büyükşehir'in Ürettiği İlk Ana Arılar, Üreticilerle Buluştu
07 Haziran 2023 - 15:34

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda Gölmarmara ilçesi Hıroğlu Mahallesi’nde hizmete alınan Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nin kendi üretimi olan ilk ana arılar, üreticilerle buluştu.

47 üreticiye 470 ana arının dağıtıldığı törene katılan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, üretim gerçekleştikçe ana arı dağıtımlarının peyderpey yapılacağını belirterek, arıcılar için yeni projeler hazırladıklarını da müjdeledi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölmarmara ilçesi Hıroğlu Mahallesi’nde ilgili Bakanlığın oluruyla açılan Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nde ilk ana arıların dağıtım heyecanı yaşandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nin kendi ürünleri olan ilk ana arıların dağıtım törenine Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Manisa İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut, S.S. Manisa Bal Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni temsilen Hasan Dinç, şube müdürleri ve arı yetiştiricileri katıldı. 


Arıcılar İçin Yeni Projeler Geliyor 

Ana Arı Dağıtım Töreninde konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını iletiyorum. Ana arı dağıtım törenine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu merkezi yaklaşık 4 ay önce açtık, Hüseyin Balkaya hocamız sağ olsun, ilk ürünlerimizi aldık. Bunların dağıtımlarını yapacağız. Geçen sene Başkanımız, kırsala 70 milyon liralık bütçeyi ayırmıştı, onlarca projeyi hayata geçirmiştik. Ziraatın her noktasına desteklerimiz olmuştu. Bu sene rekor bir bütçe; 130 milyonluk bütçeyi kırsala ayırdık. Ulu Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ anlayışıyla, Cengiz Ergün Başkanımızın da talimatlarıyla onlarca projeyi bu sene de hayata geçireceğiz. Siz arı yetiştiricilerimizle ilgili olarak da, ana arı dağıtımlarımız yıl boyunca devam edecek. Her ay 450-500 adet civarında ana arı üretimi yapmayı hedefliyoruz. Ana arılar üretildikçe, peyderpey dağıtılacak. Arı Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı 30-200 adet aktif kovan varlığına sahip arıcılarımıza bu arıları vereceğiz. Bunun yanı sıra merkezimizde arı üretimi ve katma değeri yüksek arıcılık ürünleri üretimine yönelik uygulamalı ve teorik eğitimler vereceğiz. Yine sizler için hazırladığımız bazı projelerimiz var. İlerleyen dönemlerde netleştikçe onları da paylaşacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


Burası Arıcılar İçin Nimettir, Kıymetini Bilelim 

Manisa İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut törende yaptığı konuşmada, “Arıcı arkadaşlarımın hepsine hoş geldiniz diyorum. Daha önce de bir kez burayı ziyaret etmiştik. Bence bizim için çok güzel bir yer. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Arıcılar olarak bizler, buranın değerini kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ben Manisa ili Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak, burada yapılacak her türlü çalışmada destek olmaya hazırım. Önemli olan buranın ayakta olması. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızın arıyla ne ilgisi var diyeceksiniz. Bu proje her yerde yok. Burası bizim için bir olanak. Biz arıcılar olarak elimizden gelen her türlü desteği verirsek, bizler için o kadar iyi. Burası bir nimettir. Alacağınız ana arılarla ilgili olarak da zannediyorum, hazırlıklarınızı yapmışsınızdır. Hazırlığını yapmayan arkadaşlarımız da bunu birkaç gün içerisinde hazırlığını yapsın. Bu arıların bir tanesini bile zarar gelmeden çalışmamızı yapalım. Aldığımız ana arıların da kayıtlarını yapalım. Çalışmaları sistemli hale getirelim. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi. 

Geleceğe Örnek Olalım
S.S. Manisa Bal Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni temsilen Hasan Dinç de, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Manisa’mıza bu şekilde bir sektör kazandırdıkları için kendilerinden Allah razı olsun. Manisa’da üzüm, tütün, pamuk gibi mevcut olan tarım sektörüne arıcılık olarak ileriye dönük bir yatırım yaptığımıza inanıyorum. Arıcılarımız, ana arı üretimine oldukça hevesliler. Bazıları üretime başladı. İnşallah onlar muvaffak olurlar ve daha sonra gelecek arkadaşlara iyi örnek olurlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Ana Arılar Üreticilerle Buluştu
Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nin ilk ürünleri olan ana arılar üreticilere dağıtıldı. 47 üreticiye 10’ar adet olmak üzere toplamda 470 adet ana arı üreticilere teslim edildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"