Manisa Büyükşehir'in 'Seyitli GES Projesi' için ihaleye çıkılacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2021 yılının ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmasında Seyitli’ye yapılacak olan Güneş Enerji Santrali’nin bu ay içerisinde ihalesine çıkılacağını belirtti.

Manisa Büyükşehir'in 'Seyitli GES Projesi' için ihaleye çıkılacak
13 Ocak 2021 - 19:37
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2021 yılının ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmasında Seyitli’ye yapılacak olan Güneş Enerji Santrali’nin bu ay içerisinde ihalesine çıkılacağını belirtti. GES yapımında kullanılacak 11 milyon 92 bin liralık kredinin garanti edilmesi mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 1 megavat enerji üretecek olan tesis 13 dönüm arazi üzerine kurulacak.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, çevreci yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla Seyitli’ye yapılacak olan güneş enerjisi santrali için proje hazırlıkları devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, santral için bu ay sonunda ihaleye çıkılacağını söyledi.

Yıllık 1 buçuk milyon lira tasarruf sağlıyor
Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisine de Güneş enerji panelleri kurulduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “1 megavat olan santralimiz, tesisimizin enerji giderinin yüzde 30’unu karşılayacak. Projemiz sayesinde yılda 1 buçuk milyon lira enerji tasarrufu sağlayacağız” dedi.

Seyitli GES'de 1 megavat civarı enerji üretecek
Yunusemre ilçesine bağlı Seyitli’de kurulacak olan GES’in de 1 megavat civarı enerji üreteceğini açıklayan Başkan Ergün, “Seyitli GES Projesinde ihale hazırlıklarımız devam ediyor. Santralimiz 13 dönüm arazi üzerine kurulacak. Bu ay içerisinde inşallah ihalesine çıkacağız” ifadelerini kullandı.

11 milyon liralık yatırım oy birliğiyle kabul edildi
Seyitli’de yapılacak olan GES için kullanılacak 11 milyon 92 bin liralık yatırımın garanti edilmesi ve bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yetki verilmesi talebi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...