Mahmut Atilla Kaya: "Gültepe'de 'ben yaptım oldu' anlayışına geçit vermeyiz"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak Gültepe bölgesindeki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Mahmut Atilla Kaya: "Gültepe'de 'ben yaptım oldu' anlayışına geçit vermeyiz"
31 Mart 2021 - 18:07
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak Gültepe bölgesindeki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. AK Parti Konak ilçe binasında gerçekleşen buluşmaya, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Buluşmaya, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan Gültepe İmar Planları damgasını vurdu. Plana karşı olan vatandaş itirazlarının dikkate alınmamasını eleştiren Kaya, "Bölgede yaşayanların itirazlarını dikkate almadan, 'ben yaptım oldu' anlayışıyla yürütülen bir sürecin bu kente faydası olmaz. Biz buna geçit vermeyiz. Burada hazırlanan planlara, belediye meclisindeki görüşmeler esnasında AK Partili meclis üyelerimiz de 'kabul' oyu verdi. Sebebi, uzun yıllardır çözülmeyen ve kangren haline gelmiş bir sorunun çözüme kavuşturulması beklentisiydi. Ama daha sonra vatandaşlardan gelen itirazlar yoğunlaşınca, mecliste bu itirazların dikkate alınması yönünde eğilim gösterdiler. Ne yazık ki, Belediye Başkanı ve CHP'li meclis üyeleri vatandaşların itirazlarına kulaklarını tıkadılar. Burada muhtarlarımız başta olmak üzere, muhtar azalarımızın, bölgedeki STK'ların ve bölge sakinlerimizin görüşlerine mutlaka itibar edilmeli" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIN İTİRAZLARI DİKKATE ALINMADI
Muhtarların, AK Parti'nin yerel demokrasi anlayışında halka en yakın yerel yönetim birimi olarak daima önemli ve öncelikli olduğunu hatırlatan Kaya, "Mahallelerimizin adeta gözü, kulağı olan, milletimizin güzide temsilcisi muhtarlarımızla bir araya gelmek ve görüşlerini dinlemek bizim için büyük bahtiyarlık vesilesidir. Bugün burada muhtarlarımızı dinleme imkanı bulduk. Gültepe bölgemizde şu anda gündem, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan imar planları. Bu plan hazırlanırken katılımcı sürecin işletilmediğini anlıyoruz. Bunu da şuradan net bir şekilde görüyoruz. Plan açıklandıktan sonra bölgedeki tam 6 bin vatandaştan itiraz geldi. Bu çok büyük bir rakamdır. 6 bin vatandaşımız oradaki planlarda sorun olduğunu düşünüyor ve bununla alakalı itiraz dilekçelerini belediyeye gönderiyor. Peki ne oldu bu itirazlar? Meclis'te CHP grubunun oylarıyla reddedildi. Bu itirazların dikkate alınmaması oldukça yanlış olmuştur. Belediyeler, şehre dair önemli kararları alırken o şehirde yaşayanların fikirlerini alacak, ortak aklı ön plana çıkaracak bir anlayışla çalışmalılar. Biz buradaki sürecin takipçisi olacağız. Gültepeliler'in üzüleceği, mağdur edileceği bir durumun oluşmaması için teyakkuzdayız. Hemşehrilerimiz müsterih olsun, bu konunun yakından takipçisi olacağız" dedi.

YEREL YÖNETİM HASSASİYETLERİ DİKKATE ALMALI
Gültepe halkının standartları yüksek yaşam alanlarında hayatını sürdürmesini istediklerini belirten Mahmut Atilla Kaya, "Bizim anlayışımız belli. İnsanın şehrin, şehrin de insanın aynası olduğu ilkesiyle hareket ediyoruz. Medeniyetimize uygun, ruhu olan şehirler inşa etmek ve bu şehirler başta olmak üzere yerel düzeyde yeni bir anlayışla vatandaşlarımıza daha huzurlu, daha güvenli güzel bir yaşam ortamı sunmak temel amacımız. Şehri yalnızca yapılar bütünü olarak görmüyoruz. Bizim için şehirdeki açık ve yeşil alan kullanımlarının maksimum seviyede olması, kamusal alanların bütünlüğünün ve çeşitliliğinin sağlanması oldukça önemli. Bizim şehir tasavvurumuzda, ortak yaşam alanlarını önceleyen bir anlayış yer alıyor. Gültepe oldukça eski bir yerleşim bölgesi. Burada mahalle ve sokak kavramını öne çıkaran, kültürel ve sosyal dokuyu dikkate alan plan ve projeler hazırlanmalı. Mahalle, aile ve komşuluk kültürü ile toplumsal değerlerimiz odak noktasına alınmalı. Bizim görüşümüz bu yönde. Yerel yönetimi, hassasiyetleri dikkate alarak çalışmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"