Kule Manzarasında Güney İmzalı Lezzetler

Güney Restaurant, 1967 yılından bu yana hizmet verdiği, 150 yıllık tarihi binada Galata’nın mistik ve büyülü yapısında gastronomik bir değer yaratıyor...

Kule Manzarasında Güney İmzalı Lezzetler
18 Ocak 2022 - 11:42
İstanbul Beyoğlu’nun en özel yerlerinden birinde Galata Kulesi’nin eşsiz manzarasında bulunan Güney Restaurant, bulunduğu tarihi yapısında yarım asırdır lezzet tutkunlarını ağırlıyor. Türk mutfağı lezzetlerini koruyan ve kendi imzasını atan Güney, Galata’nın kendisi gibi çok kültürlü yapısına uygun olarak yer verdiği dünya lezzetleriyle de günün her anında buluşma noktası oluyor.

Güney Restaurant, 1967 yılından bu yana hizmet verdiği, 150 yıllık tarihi binada Galata’nın mistik ve büyülü yapısında gastronomik bir değer yaratıyor. Butik üreticilerden alınan malzemelerle yerel üreticileri de destekleyen Güney, kuzu incik tandır, bademli İstanbul pilavı ve mevsimine uygun çorbalarıyla Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetlerini yaşatırken, peynir tabağı, dana carpacio gibi başlangıç ve muammara, sıcak humus, cevizli kabak gibi zeytinyağlı mezeleriyle ön plana çıkıyor. 

Galata ışıklarının yanmasıyla birlikte farklı bir atmosfere ev sahipliği yapan Güney, Trakya ve Balıkesir’den alınarak Güney Restaurant için özel olarak dinlendirilen ve hazırlanan etlerden; tereyağında bonfile, patlıcan soteli kuzu gibi lezzetlerle akşam yemeğinizi taçlandırabilir.

Sadece yerli butik şarapların yer aldığı menüsünde ızgara kalamar, tereyağında karides güveç gibi birbirinde farklı lezzetleri bulabilirsiniz.

Güney Restaurant Hakkında: İlk olarak Bir Rum Lokantası olarak başlayan tarihi mekan, 1964 yılında Güney Restaurant olarak, Türk mutfağı lezzetlerini sunmaya başladı. Güney Restaurant bugün, yerel lezzet geleneğini sürdürmenin yanı sıra, Galata’nın uluslararası ruhuna kayıtsız kalmadan dünya lezzetlerine de yer veriyor.  Menüyü oluşturan et, balık çeşitleri, Türk mutfağından yemekler ve yöresel tatların hepsi, yemeğe özgü yerel tedarikçilerden sağlanıyor ve günlük olarak hazırlanıyor. Etler, Trakya ve Balıkesir’den alınarak Güney Restaurant için özel olarak dinlendiriliyor ve restoranın mutfağında işleniyor. Mutfakta sadece Trabzon’dan tereyağ ve Ege’deki zeytin üreticilerinden sağlanan zeytinyağ kullanılıyor. Tüm menü mevsimsel olarak değişiyor ve yenileniyor. Taş ve tuğladan oluşan 150 yıllık binada, her gün 07:30’da kapılarını açan ve günün her saati damakları tatmin edecek alternatifler sunan Güney Restaurant, Galata’nın yurt dışından gelen ziyaretçilerini ve İstanbul’un yeme-içme tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...