Kula'da açılacak Tekstil Fabrikası için personel alımları başladı

Kula Belediyesi ve Akar Tekstil işbirliği ile 14 Milyonluk Dev Yatırımla Kula’da açılacak Tekstil Fabrikası için personel alımları başladı. Tekstil Fabrikası inşa süreci tamamlanana kadar personel eğitimlerinin tamamlanması amacıyla başlayan personel alımı kapsamında ilk etapta 100 kişi 3 Temmuz’da firmanın İzmir tesislerinde taşımalı olarak iş başı yaptı.

Kula'da açılacak Tekstil Fabrikası için personel alımları başladı
03 Temmuz 2018 - 13:01

Kula Belediyesi ve Akar Tekstil işbirliğiyle 14 milyonluk yatırımla bin kişilik istihdam hedefiyle Kula’ya kurulacak dev tekstil fabrikası için personel alımları başladı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, personel alımlarının başlaması nedeniyle Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Konferans Salonu’nda personel adaylarıyla birlikte toplantı yaptı. Toplantıya Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un yanı sıra, Kula Belediye Meclis Üyesi Vedat Yılmaz, Akar Tekstil İzmir Tesisleri Üretim Müdürü Yavuz Zeybek ve başvuru sahipleri katıldı. Başkan Tosun, toplantının ardından bir dizi temaslarda bulunmak için Kula’yı ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Manisa Büyükşehir ve Kula Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Mikail Bulut ve partililer fabrika tesisleri kuruluncaya kadar geçecek süre zarfında eğitime alınacak personelleri çalışma alanı olarak belirlenen Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi otopark zemin katında incelemelerde bulundu.

100 Kişi 3 Temmuz’da İşbaşı Yaptı

Türkiye'nin tekstil sektöründe önemli ihracatçılarından olan Akar Tekstil, Kula’da bin kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası kurmak için Kula Belediyesi ile 22 Haziran 2018’de protokol imzaladı. Tekstil Fabrikası’nın inşa süreci tamamlanana kadar Kula’daki personel adayları, İŞKUR İşbaşı Eğitim Projesi kapsamında Akar Tekstil bünyesinde işbaşı yapacak. Firmanın iş gücü ihtiyacı dolayısıyla başlatılan personel alımları için Kula Belediyesi Çözüm Merkezi’ne bir gün içerisinde 120 başvuru yapıldı. Başvuruda bulunan 150 adaydan geçici süreyle Akar Tekstil’in İzmir Tesisleri’nde taşımalı olarak çalışmayı isteyen 100 kişi 3 Temmuz’da işbaşı yaptı. 

Başkan Tosun; “ Personel Alımları Devam Edecek”
Kula Belediyesi ve Yatırımcı Akar Tekstil işbirliğiyle bin kişiye istihdam hedefiyle Kula’da açılacak Tekstil Fabrikası için ilk etapta 100 personele ihtiyaç duyulduğunu ve 150 kişinin müracaat ettiğini söyleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “Kula’da işsizlik sorununu çözmek adına Akar Tesktil firması ile yaptığımız işbirliği sonucu süreci hızlandırarak personel alımlarını başlattık. Müracaat eden hemşehrilerimizden 100 kişi geçiçi süreyle İzmir Tesisleri’ne Kula’dan servisle 3 Temmuz’da hem sigorta girişleri yapılacak hem de işbaşı yapacak. Devam edecek İşçi alımları sadece Kula Belediyesi çözüm merkezine yapılacak ve hiçbir parti, mezhep,siyasi düşünce ayrımı yapmaksızın sadece Kulalı olması yeterli olacaktır. Kısa bir sürede Kula’da kurulacak fabrika için altyapı çalışmalarını başlatıyoruz. İzmir’e geçici süreyle gidip gelecek Kulalı hemşehrilerimiz ve iş başvurusu yapmak isteyen diğer vatandaşlarımız için Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Otopark katında eğitim sahası oluşturarak işçi alımları devam edecek. İşe başlayacak kardeşlerimize hayırlı olsun, hepsine kolaylıklar diliyorum” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay; “ Kula’ya ve Kulalılara Hayırlı Olsun”

Ülkemizde olduğu gibi Kulamızda da maalesef işsizlik toplumumuzun sorunlarından birisi. Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik çalışma sahalarının artması yönünde yapılan her türlü projenin destekçisiyiz. Bölgemizin hatta ülkemizin tarihsel, kültürel ve doğal zenginliklerini bir arada barındıran ender şehirlerden Kulamızda, böyle bir istihdam alanın oluşması bizleri mutlu etti. Kula’da yıllardır aşılamayan temel sorunlardan istihdam noktasında Kula Belediye Başkanımızın Hüseyin Tosun’un başarılı gayretleri ve firma yetkililerinin girişimleriyle Kula ilçemize kısa zamanda yapılması planlanan tekstil fabrikasının başta Kulaya ve Kulalılara, Manisamıza ve ülke ekonomisi için hayırlar getirmesini, diliyorum. Allah, muvaffak eylesin” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...