"Konumuz: Serebral Palsi" Bilinçlendirme Seminerleri Bu Kez Erzurum'da!

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye çocukluk döneminde görülen en yaygın fiziksel engellilik durumu olan Cerebral Palsy’ye yönelik bilinçlendirici çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

"Konumuz: Serebral Palsi" Bilinçlendirme Seminerleri Bu Kez Erzurum'da!
09 Mayıs 2022 - 14:59
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye çocukluk döneminde görülen en yaygın fiziksel engellilik durumu olan Cerebral Palsy’ye yönelik bilinçlendirici çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. “Konumuz: Serebral Palsi” seminerleri, aileye ve uzmana yönelik programlarıyla bu sefer Erzurumlular ile buluşuyor.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı-Cerebral Palsy Türkiye, Türkiye’nin dört bir yanında seminerler düzenlemeye devam ediyor. Atatürk Üniversitesi’nin katkılarıyla 14 Mayıs 2022, Cumartesi günü Erzurum’da gerçekleştirilecek Konumuz: Serebral Palsi seminerleri, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da düzenlenecek.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye, Cerebral Palsy’e yönelik düzenlediği Konumuz: Serebral Palsi seminerlerini iki farklı oturumda gerçekleştiriyor. Seminerlerden birinde bu alanda çalışan uzmanlara, nörolojik, ortopedik, pedagojik, fizyoterapi ve özel eğitim alanlarında yeni yaklaşımlar aktarılırken bir diğer seminerde Cerebral Palsy’li çocukların ailelerine yönelik olarak ise ortopedik, ürolojik, psikolojik ve eğitimsel sorunlar üzerinde duruluyor.

Seminerin ilk bölümünde ailelerin bilinçlendirilmesi yönelik gerçekleştirilecek Çocuğum İçin Ne Yapabilirim? panellerinde, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye ve Akademik Kurul Üyeleri; Serebral Palsi ve Epilepsi, Ne zaman nerede ameliyat?, Cerrahi Sonrası Rehabilitasyon Süreçleri, Serebral Palsi’de Genito – Üriner Problemler, Serebral Palsi’li Bireyin Sosyal Becerilerini Destekleme, Serebral Palsi’de Ağız ve Diş Sağlığı, Serebral Palsi’de Tanılama ve Müdahale Sürecinde Ailelerin Yaşadığı Deneyimler konularına yönelik bilgiler verilecek.

Uzmanlara yönelik olarak düzenlenecek seminerin ikinci bölümünde ise; Serebral Palsi’de Genel Tedavi, Her SP Neden Farklıdır? SP ve Genetik, Serebral Palsi’de Ortopedik Yaklaşımlar, Serebral Palsi’de Botox Kullanımı, Serebral Palsi’de Genito-Üriner Problemler, Serebral Palsi’de Güncel Fizyoterapi Yaklaşımları, Serebral Palsi’li Bireyin Sosyal Becerilerini Destekleme, Okul İklimi ve İnterdisipliner Yaklaşım gibi konularda en güncel bilgiler verilecek.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek “Konumuz: Cerebral Palsy” seminerleri, önümüzdeki günlerde farklı şehirlerde farkındalık yaratmaya devam edecek.

Cerebral Palsy nedir?
Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan ancak buna karşın en az anlaşılan engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li kişi yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...