Koç Üniversitesi Hastanesi "Organ Nakli Merkezi" Açıldı

Koç Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Münci Kalayoğlu mentorluğunda kurulan Organ Nakli Merkezi hizmete girdi. Prof. Dr. Münci Kalayoğlu liderliğinde oluşturulan ekipte, Böbrek ve Pankreas Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Burak Koçak ve Karaciğer Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Turan Kanmaz bulunuyor...

Koç Üniversitesi Hastanesi "Organ Nakli Merkezi" Açıldı
28 Temmuz 2018 - 17:34

Merkez, tecrübeli ekibin yanı sıra sektördeki son teknolojik gelişmeler doğrultusunda yüksek kalitede donatılan alt yapısı ve uygulanan modern cerrahi tekniklerle başarılı operasyonlara imza atmayı amaçlıyor.

Koç Üniversitesi Hastanesi’nde hizmete açılan Organ Nakli Merkezi hasta kabulüne başladı. Başarılı operasyonlara imza atmaya başlayan merkezin mentorluğunu dünyanın en yaratıcı 20 çocuk cerrahından biri seçilen Prof. Dr. Münci Kalayoğlu üstleniyor. Merkez, Türkiye’de bir ihtiyaç haline gelen organ naklinde, hastalara ve organ bağışçılarına ileri düzeyde organ nakli uygulamalarını sunuyor.

Merkezde ayrıca Böbrek ve Pankreas Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Burak Koçak ile Karaciğer Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Turan Kanmaz da bulunuyor. Uluslararası deneyime sahip olan ekip, böbrek, pankreas ve karaciğer nakilleri gerçekleştiriyor. Karaciğer, böbrek ve pankreas nakillerinin bir arada yapılabildiği nadir merkezlerden biri olan Koç Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde, çocuklara ayrı ayrı ya da eş zamanlı olarak böbrek ve karaciğer nakilleri yapılabiliyor.

Standart laparoskopik (kapalı) yöntemle, göbek deliğinden girilerek veya robot yardımlı olarak vericiden böbrek alma ameliyatının yapılabildiği merkez, aynı zamanda Türkiye’de EFI Akreditasyon Belgesi’ni alan ilk immünoloji laboratuvarıyla da çalışmalar yürütüyor. Ekip iki çocuk cerrahı, üç ürolog, iki genel cerrah, iki nefrolog, iki gastroenterolog ve bir çocuk gastroenteroloğundan oluşuyor.

Organ nakline hazırlık ve nakil sonrası takip sürecinde de hastalarına yüksek kalitede hizmet sunmayı hedefleyen merkezde, ameliyathaneden laboratuvara, görüntüleme ünitelerinden yoğun bakım ve yatan hasta katlarına kadar her detay titizlikle tasarlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...