Kırmızı etin kaderi evliliğe bağlı mı?

Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Asım Küçükakın, “Sigortası olmayan çoban evlenemediği” için yeni neslin mesleği bıraktığını söyledi. Küçükakın “Sigorta için destek istiyoruz çünkü kırmızı etin geleceği çobanlarımızın elinde” diye konuştu.

Kırmızı etin kaderi evliliğe bağlı mı?
11 Eylül 2018 - 08:35

GL Platform tarafından düzenlenen Uşak 4. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenen “En Güzel Teke Koç” yarışmasında Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (DKKYB) Başkanı Asım Küçükakın, yetiştiricilerle biraraya gelerek başarılar diledi. Çobanlık mesleğinin artık sürdürülemesinde zorlukların baş gösterdiğine dikkat çeken Küçükakın, bu durumun et açığına neden olduğunu söyledi. Yeni nesilin çobanlık mesleğinden giderek uzaklaştığını belirten Küçükakın, bunun farklı nedenleri olduğuna dikkat çekti. Mesleğin toplum tarafından küçük görülmesinin gençler üzerinde olumsuz etki yaptığını belirten Küçükakın, “Bunun dışında sigortasız çalışma da gençleri gelecek kaygısına itiyor” dedi.

"KIZ VERMEYİNCE, SİGORTALI İŞ ARIYOR"
Çobanlık mesleğinin üretimin en önemli parçası olduğunun altını çizen Küçükakın “Sigortası olmayınca çobana kız vermiyorlar. Çoban ailelerin çocukları da bu zorluk nedeniyle işi bilmelerine rağmen sürdürmüyor, bunun yerine asgari ücretle bir fabrikada çalışmaya başlıyor. Bilinçli çoban olmayınca hayvan da bundan olumsuz etkileniyor ve et üretimimiz de sekteye uğruyor” diye konuştu.

ETİN GELECEĞİ ONLARIN ELİNDE
Çobanlık mesleğinin kolay öğrenilen ancak meşakkatli bir meslek olduğunu vurgulayan Küçükakın çoban yetişmediği için hayvan yetiştirilmesinde önemli bir açık doğduğunu söyledi.Çobanlık mesleğinin artık teknolojik imkanlarla kolaylaştığını da belirten Küçükakın "Çobanlar başımızın tacı. Çobanlar olmazsa et açığı kapatılmaz. En kısa sürede yetiştirici ve çobanlarımıza destek olunması gerekiyor. Desteklendikten sonra bu işi başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.  
--


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...