Kırkağaçlı Öğrenciler, Ateş Savaşçılarıyla Buluştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının hazırladığı  ‘Ateşin Kahramanları Gençlerle Buluşuyor’ adlı projesi, Kırkağaç ilçesiyle devam etti.

Kırkağaçlı Öğrenciler, Ateş Savaşçılarıyla Buluştu
28 Nisan 2022 - 11:34
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının hazırladığı  ‘Ateşin Kahramanları Gençlerle Buluşuyor’ adlı projesi, Kırkağaç ilçesiyle devam etti. Kırkağaç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşan İtfaiye Dairesi personelleri; öğrencilere itfaiyenin çalışmaları, 2022 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirilen müdahalelerin istatistikleri, gönüllü itfaiyecilik uygulaması ve acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından itfaiyenin önemi, acil durumlarda yapılması gerekenler, itfaiyenin çalışma prensibi ve gönüllü itfaiyecilik uygulaması hakkında gençlere bilgi vermek amacıyla hazırlanan ‘Ateşin Kahramanları Gençlerle Buluşuyor’ adlı projesi başarıyla sürdürülüyor.

Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Kırkağaç ilçesinde Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. İtfaiyenin çalışma prensibi, müdahale alanları, önemi ve gönüllü itfaiyecilik faaliyetlerinin anlatıldığı buluşmada, 2022 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirilen müdahalelerin istatistikleri de öğrencilerle paylaşıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının yaptığı faaliyetlerin yer aldığı sunum da gerçekleştirildi. Bilgilendirme kapsamında itfaiyeci olmak isteyen öğrencilere, okulların hangi bölümlerini seçmeleri gerektiği hakkında da bilgiler verildi. Öğrenciler de, itfaiyecilikle ilgili merak ettiklerini sorarak, mesleğin önemini anladı.

Kırkağaç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Macit Göker Ünaldı, ‘Ateşin Kahramanları Gençlerle Buluşuyor’ projesi kapsamında okullarını ziyaret eden ve öğrencileri bu kutsal meslek hakkında bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de Başkan Cengiz Ergün’ün hediyelerini öğrencilere takdim ederek programı sonlandırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...