Kırçiçeği'nden kişiye özel menü ve maske

Kırçiçeği, pandemi döneminde misafirlerine verdikleri kişiye özel ‘maske ve menü’ paketiyle yine bir ilke imza attı

Kırçiçeği'nden kişiye özel menü ve maske
05 Ekim 2020 - 08:39

Kırçiçeği, lezzet yolculuğuna başladığı ilk günden beri pek çok ilke imza attı. Pandemi döneminde restorana gelen misafirler için kişiye özel hazırlattığı maske ve menü paketleri dağıtan Kırçiçeği, lezzet aşıklarından tam not aldı.

Lezzet yolculuğuna 1985’te İzmir’de üç masayla başlayan Kırçiçeği, her gün binlerce ‘Kırçiçeği lezzet aşığını’ ağırlıyor. Koronavirüs döneminde normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte restoranların kapıları misafirlerine açan Kırçiçeği, nesilden nesile aktarılan başarılarının arkasında ‘sağlık, hijyen ve lezzet’ olduğunu açıkladı. Porselen tabak kullanımı, büyük salonları ve çalıştığı gıda mühendisiyle pek çok ilklere imza atan Kırçiçeği, markasından yemek listesine kadar tamamen Türkçe kullanımına da gösterdiği özen nedeniyle de 2006 yılında TDK tarafından ödüle layık görülmüştü. Gerçekleştirdiği ilklere bu dönemde bir yenisini daha ekleyen Kırçiçeği, her müşteriye içinde tek kullanımlık menü ile Kırçiçeği logolu maske olan paketler dağıtıyor.

"Önceliğimiz sağlık"

Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş “Biz 35 yıldır aldığımız hijyen önlemlerini bu dönemde sadece artırdık. Gıda sektörü için ‘hijyen’ yalnızca bu dönemde değil, her dönemde önemli. Bizim için en önemli konuların başında, sunulan lezzetin temel malzemesi olan etin doğallığı, tazeliği ve kalitesi gelir. Sağlıklı olana olan bu hassasiyetimizden dolayı yıllardır franchise vermeden büyümeyi tercih ettik. Kendi markamızın adını taşıyan et işleme tesisini kurduk” dedi. 

Kalite kontrol ekipleri

Hijyen ve sağlıklı yaşamın Kırçiçeği’nin temellerinde olduğunu vurgulayan İpbaş “Kırçiçeği kullanılan dana ve kuzu karkasları dahil bütün hammaddeler, veteriner hekim ve gıda mühendisi tarafından sıkı bir kontrolden geçirildikten sonra tesise alınır” dedi. İpbaş, üretimin her aşamasının kalite kontrol ekipleri tarafından titizlikle kontrol edildiğini belirterek “Bütün soğuk hava depolarının sıcaklıkları özel cihazlarla sürekli ölçülür, kaydedilir ve kontrol altında tutulur” diye konuştu.

Sosyal sorumluluğa "tam not"
İpbaş ailesi yalnızca gıda sektöründe gösterilen başarılarıyla değil, pek çok sosyal sorumluluk projesine adını altın harflerle yazdırmasıyla da Kırçiçeği lezzet aşıklarının güvenini kazandı. İpbaş ailesi, Kırçiceği Anadolu Lisesi'ni eğitim hayatına kazandırdı. Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yapılan hasta konuk evi için KİTVAK'a destek verdi. Sponsor olduğu filmler ve bastırdığı kitaplarla kültür hayatının içinde yer aldı. Milli mücadelenin kahramanlarından Demirci Mehmet Efe'nın hayatının anlatıldığı 546 sayfalık kitabı, 30 bin adet bastırıp dağıttı. Kırçiçeği Bodrum Basketbol ile kadın sporcuları, Kitap Kumbarası ile köy ilkokulu çocuklarının eğitim hayatını destekledi. HAYTAP ile sevimli dostların yanında yer aldı. 800 çalışanıyla Kızılay işbirliğine kan ihtiyacının karşılanmasında büyük rol üstlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...