Kırcaali'de Manisa Rüzgarı Esti

Obasya Turizm Geliştirme Kooparatifinin başvuru sahibi olduğu Manisa Büyükşehir Belediyesi, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ve Ömer Lütfi Kültür Evi Derneği’nin proje ortağı olduğu “Kültür Sınır Tanımaz” projesi kapsamında...

Kırcaali'de Manisa Rüzgarı Esti
31 Mayıs 2022 - 17:08

Obasya Turizm Geliştirme Kooparatifinin başvuru sahibi olduğu Manisa Büyükşehir Belediyesi, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ve Ömer Lütfi Kültür Evi Derneği’nin proje ortağı olduğu “Kültür Sınır Tanımaz” projesi kapsamında Türk kültür mirasını uluslararası platformlarda tanıtmak ve güçlendirmek adına Bulgaristan Kırcaali Belediyesine kültürel ziyaret gerçekleştirildi.



Ziyaretlere Manisa Büyükşehir Belediyesi adına Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanları Nursel Ustamehmetoğlu ve Azmi Açıkdil, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Proje Uzmanları Nazike Yavaş, Kadir Emin Alpözen, OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Müdürü Altan Türe, Obasya Turizm Geliştirme kooperatifi üyesi Hikmet Oban, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Ayhan Şen, Şehzadeler Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Tire, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Ceyhun Tütüncü, Manisa Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu ve dernek sekreteri Emay Çalışkan, İş İnsanı Erdinç Yumrukaya ve Mustafa Kader, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Fotoğraf Sanatçısı Erdinç Ereeş, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği konservatuarı Türk Halk oyunları Bölümü Öğretim üyesi Abdurrahim Karademir ve öğrencileri katılım sağladı.

Eğridere’de Mezuniyet Töreni

Kültür Gezisi Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis’in verdiği ağırlama resepsiyonuyla başladı. Manisa’dan katılım sağlayan ekip, 24 Mayıs Bulgar Eğitim ve Kültür ve Slav Yazısı Günü kutlamaları resmi geçit törenine katılım sağladı. Ardından Darıdere ve Ardino Eğridere bölgelerine ziyaretlerini gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Eğridere Belediye başkanı İzzet Şaban ve Meclis Başkanı Sezgin Bayram ile birlikte lise öğrencileri mezuniyeti geçiş törenine katılım sağlandı.

Mineralni Bani Belediyesine Ziyaret

Manisa heyeti, Haskovo iline bağlı Mineralni Bani Belediyesini de ziyaret etti. Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümin İskender ile bir araya gelen Manisa heyetini kentlerinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan İskender, Manisa’ya ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e selam ve sevgilerini iletti. Manisa heyeti adına kendilerini ağırlayan Mümin İskender’e teşekkür eden Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletti. Ziyaret, karşılıklı hediyeleşme ile son buldu. Heyet, bu temasın ardından Kırcaali Kent Müzesi’ne ziyarette bulundu.

Kardeş Şehir Kırcaali’de Kültür Kaynaşması

Ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri, Ömer Lütfi Kültür Evi Derneği öğrencileri ve Kırcaali Belediyesinden iki halk oyunu ekibi, gösterilerini gerçekleştirdi. Kültür kaynaşmasının yaşandığı halkoyunları gösterilerine Kırcaali halkı büyük ilgi gösterdi. Gösteriler büyük bir coşkuyla izlendi. Konuşmasını gerçekleştiren Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, pandemi nedeniyle yapılamayan bu tür programların Kırcaali halkı tarafından özlendiğini ve devamını istediğini belirtti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nün konuşmasıyla devam eden program, plaket takdimiyle son buldu. Video konferans kaydıyla programa katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kırcaali halkına hitap konuşması gerçekleştirdi.

Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ömer Lütfi Kültür Evi Derneği’nde proje ortaklarının temsilcileriyle gerçekleşen Kültür Sınır Tanımaz projesinin değerlendirme toplantısına katılım sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi proje uzmanları, proje ortaklarına proje faaliyetleri ve proje tamamlama sürecini hakkında bilgi verdi.

Kardeş Şehir Belediyesine Ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinden oluşan heyet, kardeş şehir Kırcaali’de Belediye Başkanı Hasan Azis’i de ziyaret etti. Ziyarette, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamları iletildi. Kardeş şehir Manisa heyetini Kırcaali’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Hasan Azis, Manisa’ya ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e selam ve sevgilerini iletti. Manisa heyeti adına kendilerini ağırlayan Hasan Azis’e teşekkür eden Başkanvekili Mehmet Güzgülü de, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletti. Ziyaret, karşılıklı hediyeleşme ile son buldu. Manisa heyetinin Filibe şehrine yaptığı kültür ziyaretiyle kültür programı noktalandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...