Kınık-Polyak'tan depremzedeler için konteyner kent

Kahramanmaraş'ta ard arda meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık  depremlerin ardından tüm Türkiye el ele vererek yaralarını sarmaya çalışıyor. 

Kınık-Polyak'tan depremzedeler için konteyner kent
14 Şubat 2023 - 22:32
Kahramanmaraş'ta ard arda meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık  depremlerin ardından tüm Türkiye el ele vererek yaralarını sarmaya çalışıyor. 

10 gündür aralıksız devam eden enkaz kaldırma ve can kurtarma çalışmalarının yanı sıra depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik devletin kurumları ve bir çok şirket taşın altına elini koyuyor. 

AFAD koordinasyonuyla Kınık Belediyesi, Kınık Kaymakamlığı, Kınık Polyak Eynez Maden Kömür İşletmeleri A.Ş ve Kınıklılar depremin yaşandığı günden beri temel ihtiyaçlar ve enkaz kaldırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 Yapılan yardımlarla yetinmeyen Kınık Polyak Eynez Maden Kömür İşletmeleri AŞ. barınma ihtiyacının bir bölümünü karşılamak için Nurdağı'nda 1000 kişilik, Adıyaman'da 1000 kişilik, Samandağ'da 1500 adet toplamda 3 bin 500 kişilik konteyner kentle depremzedelerin bir yarasına daha merhem olmaya çalışıyor. 

Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve 10 binlerce kişinin ölümüne yol açan bu elim hadisenin bize öğrettiği birşey de yaralarımızı ancak birik ve beraberlik içerisinde el ele  vererek sarabileceğimizdir sözleriyle duygularını ifade eden Kınık Polyak Eynez Maden Kömür İşletmeleri AŞ.' Genel Müdürü Serkan BAHÇEKAPILI, ‘’Kınık Belediyesi, Kınık Kaymakamlığı ve İzmir Valiliği ile yaptığımız istişareler içerisinde şu anda depremzede vatandaşlarımızın çok büyük barınma ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Bölgede yaptığımız incelmelerde belirlediğimiz alanlarda 3 bin 500 kişilik konteyner ile destek olacağız. Asla pes etmeyecek devletimiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...