Kent A.Ş., WFP'nin "Mutfakta Umut Var" projesine ortak oldu

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş., Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ile oluşturulan “Mutfakta Umut Var” projesine ortak oldu.

Kent A.Ş., WFP'nin "Mutfakta Umut Var" projesine ortak oldu
21 Eylül 2020 - 11:48
Kent Mutfakları’nda “Umut Var”
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş., Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ile oluşturulan “Mutfakta Umut Var” projesine ortak oldu. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından oluşturulan, Milli Eğitim Bakanlığı ile İŞKUR’un destekleriyle yürütülen “Mutfakta Umut Var” projesi; iş sahibi olmayan Türk ve Yabancı Uyruklu vatandaşların kendi kendine yetebilirliğini iyileştirmeyi amaçlıyor. Projede; teknik eğitimin tamamlanmasının ardından katılımcılar asgari ücret karşılığında işbaşı eğitim alacakları restoran ve kafelere yönlendiriyor. Kent A.Ş. proje kapsamında tesislerinde 12 kişiyi istihdam ediyor. İçinde Yabancı Uyruklu vatandaşlarında bulunduğu 12 kişi, Kent A.Ş.’nin mutfaklarında çalışmaya devam ediyor.

Proje, aynı zamanda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ulusal gastronomi eğitimi müfredatının dünyadaki güncel trendlere ve yerel ihtiyaçlara göre güncellenmesini destekleyerek, meslek liselerinde ki mutfak atölyelerinin şartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Kent A.Ş. mutfaklarında çalışan personeller, ustalar tarafından pratik bilgileri edinerek Türk gastronomisine ve turizme katkı sağlayacak şekilde yetiştiriliyor.

“İŞ BİRLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK ARZUSUNDAYIZ”
Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. Murahhas Üye Haldun Ertan "Mutfakta Umut Var” projesi gastronomi yoluyla geçim kaynaklarının arttırılmasının desteklendiği ve yedi ilde faaliyet gösteren restoranlardaki iş gücünün daha nitelikli hale gelmesine ön ayak olduğu için çok kıymetlidir. Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğiyle sürdürülen ve 5000 üzerinde insanımızın faydalandığı projeye biz de Kent A.Ş. olarak destek olduk. Ülkemizin içinde bulunduğu süreçten nitelikli iş gücüyle çıkabileceğini ve hizmet kalitesinin bir üst basamağa çıkararak gastronomi turizmine çok büyük katkılar sağlayabileceğinin farkındayız. Şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda iş birliğimizi devam ettirmek arzusundayız." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"