Kaymaklı Menemen'e Tescil Aldılar

İzmir’in Menderes ilçesinde 1989 yılından bugüne Girit ve Ege lezzetleri ile tanınan Beyturan Lokantası ikinci kuşağın ellerine emanet.

Kaymaklı Menemen'e Tescil Aldılar
20 Temmuz 2020 - 21:04
İzmir’in Menderes ilçesinde 1989 yılından bugüne Girit ve Ege lezzetleri ile tanınan Beyturan Lokantası ikinci kuşağın ellerine emanet. Başarılı Lokantacı Beytullah Artagan’ın kurucusu olduğu eşi Nesrin hanımın ustalığıyla nam salan Beyturan’da ailenin çocukları vizyonlu bakış açılarıyla işletme mutfağını zenginleştiriyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Yüksek Lisans mezunu olan ailenin büyük oğlu Şeref Artagan ile aynı okulda Denizcilik Fakültesinden Lisans mezunu olan Onur Artagan, anne ve babasının maharetli ellerinden bayrağı devraldıktan sonra yaratıcı mutfak yorumlarıyla işletmelerinin sesini duyuruyor. Geçtiğimiz yıl menemen’in üretim ve tüketimine ilişkin birçok deneme yapan aile lokantası, Tereyağı yerine Süt Kaymak eklentisinden olumlu sonuçlar almış. Bu yorumlarını müşterilerinin hizmetine sunan, akabinde ciddi oranda beğeni gören menemen için gençler tescil ve patent arayışına girmişler. Tescil sürecine ilişkin detayları paylaşan Şeref Artagan, "Menemen anonim hatta evrensel bir yemek olduğu için ürünün patentini almak mümkün olmadı. Bizde iki kardeş lezzetinden çok emin olduğumuz bu yemeği resmi kayıtlara ilk tarafımızdan geçirilmesini istedik. Sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı İlim ve Edebiyat Eserleri Kayıt-Tescil bölümünden yemek tarifimizi sunduk, 3 ay sonra onayını aldık ”dedi. Lokanta’da annelerinin başarılı yemek üretiminden dersler alan iki kardeş, aile sıcaklığında Türk mutfağına yeni yorumlar, vizyonlar aramayı sürdürüyor. Lokanta’nın en genç ismi Onur Artagan,” Babam bize yemek sektörü fotokopi gibidir, siz feyz alın ama fotokopi çekmeyin der. Biz babamızın nasihati ile fotokopi çekmek istemediğimiz gibi, fotokopisi çekilse de öncüsü bizim olduğumuz bilinsin istedik,” dedi. Anne lezzetinde yemekler yapan bu işletmedeki yeni kuşağın gelecekte lokanta-restoran sektöründe adını sıklıkla duyuracağını şimdiden söylemek mümkün.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"