Karşıyaka'nın sokakları çocuklar için renkleniyor

Karşıyaka Belediyesi, oyun parkı ve alanlarına uzak kalan çocukların vakit geçirmesini sağlamak amacıyla sokakları oyun alanına dönüştürme hareketi başlattı.

Karşıyaka'nın sokakları çocuklar için renkleniyor
29 Mayıs 2021 - 11:34
İZMİR - Karşıyaka Belediyesi, oyun parkı ve alanlarına uzak kalan çocukların vakit geçirmesini sağlamak amacıyla sokakları oyun alanına dönüştürme hareketi başlattı.
Kentsel Tasarım Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirilen çalışmanın ilk durağı Bahariye Mahallesi oldu. 28 Mayıs Dünya Oyun Günü’nde açılışı yapılan 1862 sokağın zemini, çocuklar için renklendirildi. Zemine 0 ile 7 yaş arasındaki çocukların eğlenirken öğrenebileceği oyunların çizimi yapıldı. Unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunların da hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması için boyamalar yapıldı. Ayrıca bazı duvarlara da çocukların çizim yapması için kara tahtalar yerleştirildi.

ÇOCUK DOSTU KENT
Çalışmaların çocuk dostu kent olma yolunda ilerleyerek devam edeceğini belirten müdürlük yetkilileri şunları kaydetti: “Çocukların pandemi döneminde evde kalması, açık alana çıkamaması ve okullarına gidememesi eksiklik oluşturdu. Belediyemiz de bu konunun üzerinde durdu. Bu kapsamda Karşıyaka geneline ilişkin detaylı bir analiz gerçekleştirildi. Analizde çocukların oyuna erişiminin en az olduğu bölgeleri hedefledik. Çalışmalarımızı da Bahariye Mahallesi’nden başlattık. İlk sokağı, Dünya Oyun Günü’nde açmak bizim için de anlamlı oldu. Bu sokağı mahallemizin çocuklarına ve ailelerinin akitf kullanımına emanet ediyoruz.”


DEVAM EDECEK
Müdürlük yetkilileri oyun alanına ihtiyaç duyan çocuklar için sokak tasarlama çalışmalarının ilçe genelinde de devam edeceği bilgisini verdi. Bu kapsamda çalışmanın ikinci adresinin Örnekköy Mahallesi’nde olması planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç başlatılacak!"
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç...
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı