Karşıyaka'nın efsane başkanı Cevat Durak, Büyükşehir'e talip oldu

2004 – 2014 tarihleri arasında Karşıyaka’da yaptığı belediye başkanlığı süresi içerisinde ilçe halkının sevgisini kazanan CHP’li Cevat Durak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir il başkanlığına aday adaylığı dosyasını teslim etmek için giriş yaptı. Burada kendisini desteklemek için gelen İzmir'in Tüm İlçe Örgütlerinden partililerle kucaklaşan Durak, sevgi seli içerisinde adaylık açıklamasını yapacağı il binasındaki toplantı salonuna geldi.

Karşıyaka'nın efsane başkanı Cevat Durak, Büyükşehir'e talip oldu
17 Ekim 2018 - 15:30

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cevat Durak (Karşıyaka eski belediye başkanı),   “Çok şey söylemeyeceğim. Zaman iş yapma zamanı. Başarı yakalama zamanı. Zaman CHP bayrağını daha yukarıya taşıma zamanı. İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yapmak istiyorum” diyerek adaylık dosyasını CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e teslim etti.

DURAK: “İDDİALIYIM”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cevat Durak, “Çok şey söylemeyeceğim. Zaman iş yapma zamanı. Zaman burada başarı yakalama zamanı. Benim görevimde Partimin Bayrağını bu kalede daha da yukarılara dikerek İzmir’imi hak ettiği yere getirmek. Zaman CHP bayrağını daha yukarıya taşıma zamanı. Sosyal demokrat bir belediyenin yapması gereken, cumhuriyetçi bir belediyenin yapması gereken sosyal belediyeciliği umarım zirvede yaparız. Nasıl yüzde 45 ile başladık. Yüzde 65, son seçimlerde ise, yüzde 70. Dilerim İzmir’de biz de zirvede bir oyla bu seçimi alırız. Ben bu konuda iddialıyım. İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yapmak istiyorum. Bu konuda iddiamı ortaya koyarak Dosyamı hazırladım, teslim ediyorum” dedi.

“İZMİR’İ HAKETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ”

CHP’nin büyükşehir belediye başkan aday adayı Durak, “CHP ailesinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün beden İzmir genelinde yapılmış olan adaylık sürecinde yer alacağımı ve CHP ailesine yakışır bir şekilde davranacağım.  Bugün adaylık açıklamamı yapmadan önce yaptığımız çalışmalara baktım, kendimi gözden geçirdim. Partililik özelliklerimi dikkate aldım. Bu görevi yapabilir miyim? Bu yükün altından kalkabilir miyim? Evet bu görevi yapacağıma inandım. Çünkü Karşıyaka Bayraklı ile birlikte olduğu dönemde 650 bin nüfuslu bir ilçeydi. Orada göreve başladığımızda Bayraklı ayrılmak istiyordu. Ama biz çalışmalarımızla Bayraklı’nın ayrılmayacağını gördük fakat  Bayraklı hiç hak etmediği bir siyasi oyunla ayrışmayı yaşadı. Biz o dönem seçimi kanarak iktidarın oyunu bozmuştuk ve seçimi kazanmıştık. Bütün bunlara baktığımızda iktidarın yine oyununu bozarak 30 ilçeyi de kaybetmeden İzmir’i daha yukarılara taşıyabilir miyiz? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bayrağı bıraktığı yerden, onun üzerine daha fazlasını koyup İzmir’i hakkettiği yere getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“HEP BİRLİKTE İZMİR’İ TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ KENTİ YAPARIZ”

Chp’li Cevat Durak, “ Beş altı arkadaşımız da aday olacak. Hepsi birbirinden değerli. İnşallah adaylık açıklamasını genel başkanımızın katılacağı törenle yapacağız. Burada sadece resmi olarak müracaatımı yapıyorum. İl Başkanımız zor bir seçime giriyor. 30 ilçeyi alma hedefimiz var. Ben de ona olanca destek vereceğim” sözünü verdi.

Durak, konuşmasına bu sözlerle sürdürdü: “CHP’nin bayrağını daha yukarıya taşıyabilir miyiz, hizmetleri daha yukarıya taşıyabilir miyiz diye düşündüm ve aday oldum. 5-6 arkadaşımız aday olacaktır. Hangisi, olursa olsun biz onun için çalışacağız. Parti içerisinde yarış olduğu için sadece yakın arkadaşlarımıza davet ettim.  Bugün sadece resmi olarak müracaat yapıyorum. Yerel seçimlerde en zor görev il başkanımızın. Çok zor bir sürece giriyor. Ben de ona destek vermeye çalışacağım. Yerel basınımız zor günler geçiriyor, bunu bu günlerde daha iyi anladım. Benim en büyük hedefim proje, iş yapmak. Bunları yapabilirseniz başarılı olabilirsiniz. Zaman iş yapma zamanı, başarı yakalama zamanı, CHP’nin bayrağını yukarıya taşıma zamandır. Sosyal belediyeciliği hep birlikte İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yaparız. Dilerim biz de zirvede bir oyla kazanabiliriz”

YÜCEL: “DURAK’IN HİZMETLERİ ÇOK DEĞERLİ”

İl başkanı Deniz Yücel, Durak’ın geçmiş dönemde yaptığı hizmetlerin çok değerli olduğunu vurgulayarak; “Geçmiş dönem Karşıyaka belediye başkanı Cevat Durak ve eşi bugün İzmir büyükşehir belediye başkanlığı dosyasını teslim etmek için geldiler. Ben şunu ifade etmek istiyorum. CHP İzmir’de Türkiye’ye güç veren ve ışık tutan bir noktada. İzmir, CHP’nin kalesidir ve biz bunu koruyacağız. 30 ilçede ve büyükşehirde Altıok’un bayrağını dikeceğiz. CHP’nin genel iktidarına kuvvetli bir güç omuz vereceğiz. Sayın Cevat Durak’ın İzmir’e verdiği yatırımları çok değerleri buluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aday olmayacağını ifade etti. Bu bayrak yarışıdır. Bu bayrak kaldığı yerden insana dokunan hizmetlerle kendi ekonomisini nasıl yaratacağına dair yatırımlarla kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum. Partimizin en sade üyesinden en üst yöneticilerine kadar İzmir’de adayımızın sonuna arkasında durup canla başla çalışacağımıza söz veriyorum. Aynı şey ilçe belediye başkan adaylıkları ile de söz konusu. Partimizde İzmir’de adayımızın sonuna kadar arkasında durup canla başla çalışacağımıza söz veriyorum. Bunun için kimse şüphesi olmasın. Adayların belirlemesinin yöntemi belli olacak. 2019 yerel seçimlerinde tüm örgütümüzle birlikte gerekli çalışmaları yapacağız. Kendisine hayırlı olmasını istiyorum ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

DURAK’A SEVGİ SELİ

Adaylık açıklamasını büyük bir kalabalıkla gerçekleştiren Durak’a İzmir’in hemen hemen tüm ilçelerinden partililer ve  Karşıyaka’da görev yapan muhtarlar da destek verdi. Durak’ı adaylık açıklamasında yalnız bırakmayanlar arasında Eşi Birsen Durak oğlu Burak Ali Durak Eski İl Başkanı, Milletvekili Selçuk AYHAN ,Eski MYK Üyesi ve Milletvekili Sedat UZUNBAY da vardı. Birçok partili basın toplantısının bitmesinin ardından Durak’la selfie çekilmek için yarıştı. Gördüğü ilgi karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Cevat Durak, “Adaylığımı açıklayacağımı kimseye haber vermemiştim sanırım duyulmuş” diye konuştu.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...