Karamollaoğlu: Adalet mekanizması darmadağın edildi

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, “Ranta dayalı yatırımlar değil, ülkeyi güçlendirecek, üretken yatırımlar yapacağız" dedi.

Karamollaoğlu: Adalet mekanizması darmadağın edildi
29 Mayıs 2018 - 18:09

KARAMOLLAOĞLU İZMİR’DEN E-MİTİNG İLE HALKA SESLENDİ 

Türkiye siyasetinde bir ilke imza atarak e-mitingler gerçekleştiren Karamollaoğlu, ilk defa uygulanan sistemle bu kez de İzmir’den halka seslendi. Wyndham İzmir Özdilek otelin toplantı salonunda gerçekleşen e-miting, basınla paylaşılan canlı yayın frekansının yanı sıra genel merkezde kurulan ofis aracılığıyla sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Temel Karamollaoğlu, interaktif yöntemle e-mitinge katılanların yönelttiği sorulara da canlı yayında yanıt verdi.  'Geleceğin için değiştir' sloganı ile düzenlenen toplantıya, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da katıldı.   

"Metal yorgunluğu zihniyette"

Seçim sürecini değerlendiren Temel Karamollaoğlu, gelişmiş ülkelerde seçime katılan partilerin eşit şartlarda yarışmalarına rağmen, Türkiye’de bloklaşmış bir ortam olduğunu kaydetti. Algı operasyonları ile iyiyi kötü, kötüyü iyi gösterme anlayışının kendisini üzdüğünü dile getiren Karamollaoğlu, farklı fikirlere sahip olanların birbirlerine tahammül etmek, hatta kucaklaşmak mecburiyetinde olduğunu savundu. Karamollaoğlu, “Milletimizden sandığa mutlaka gitmesini istiyoruz. İçinde bulunduğunuz problemleri çözebileceğine, doğru adımlar atacağına inandığınız bir zihniyete oy vererek sandığa sahip çıkın. Mühendisler bilir. Bir malzeme metal yorgunluğuna uğrarsa artık kullanılmaz. Aslında Ak Parti’nin teşkilatlarında metal yorgunluğu yok. Zihniyetinde var. Problem çözemiyor çünkü.” ifadelerini kullandı.

"Ekonomimiz yaprak gibi"

Doların yükselişine dikkat çeken Karamollaoğlu, bu durumun hükümetin ekonomiyi iyi idare edemediğinin işareti olduğunu belirtti. SP Lideri ve cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, “İktidar diyor ki, Türkiye’yi kıskaca almaya çalışıyorlar. Elbette çalışırlar. Dışarıdakiler senin hasmın değilse bile rakibin.  Ekonomide seni ezecek ki o üretip sana satacak. Bunu unutursan ‘bana karşı komplo kuruyorlar’ dersin. Günaydın. Türkiye üç kıtanın birleştiği yer. Böyle yerlerdeki ülkeler güçlü olursa stratejik mevki onların gücüne güç katar. Ama zayıf olurlarsa herkesin hücumuna uğrarlar. Kendi politikalarımızı uygulayamıyoruz. Biz rüzgârın önünde esen yaprak gibi bir oraya bir buraya savruluyoruz.” diye konuştu.

"Adalet mekanizması darmadağın"

Hükümetin en önemli özelliğinin çelişkiler yumağı haline gelmesi olduğunu öne süren Temel Karamollaoğlu, “Yanlışlarını söyleyip, bunu düzeltmek için parmaklarını bile oynatmıyorlar. İtiraflarda bulunup, hala o yanlışlarda ısrar ediyorlar. Adaletten kimse emin değil. Adalet mekanizması darmadağın edildi. OHAL olağan hale geldi. Siz iki seneye yakın bir süre geçmesine rağmen bu problemi çözemediyseniz, zaten çözemezsiniz. Adalet olmazsa zıttı tecelli eder, zulüm olur. Adalet ortadan kalkarsa o boşluğu zulüm doldurur. Hak ve hukuk rafa kalkarsa insanlar kendi hukukları için yol aramaya başlarlar. Haksız yere görevden alınan, tutuklanan insanlar zan altındadır. Hâkimlerin, savcıların, valilerin, rektörlerin, hatta milletvekillerinin bile güvencesi kalmadı. Bugünkü iktidar yönetme kabiliyetini kaybetti. Onun için OHAL’i uzatıyorlar.” dedi.

"Dengeleri yeniden kuracağız"

Karamollaoğlu, Saadet Partisi iktidarında hukukun üstünlüğü prensibinin mutlaka sağlanacağını vurgulayarak, yönetimin denetlenebilmesi ve adaletin iktidar dâhil hiç kimsenin etkisinde kalmaması için kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulanacağının altını çizdi. Yönetimde ahlaki değerlerin önemine değinen Karamollaoğlu, “3Y (yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele) ile mücadele sözü vererek işbaşına geldiler. Bunlara uyulmadı. Bunlarla mücadele etmedikleri gibi 3'e yenileri eklendi. İşler ehline verilmesi gerekirken yandaşa veriliyor. Kim iktidara itiraz etmezse ona veriliyor. Ehliyetli insanları saf dışı bırakırsanız ayağınıza kurşun sıkmış olursunuz. Huzuru sağlayamazsınız, kalkınmayı temin edemezsiniz. Yatırım kararlarının hesabını yaptırmazsanız, karlılık etüdü yaptırmazsanız bu yatırımdan hayır gelmez. Bu kadar tünel, köprü, havaalanı yapıldı. Bir tanesinin fizibilite etüdünü gösteremiyorlar. 90 yıllık birikimlerimiz satıldı. Bütün özelleştirmelerde devletin eline geçen toplam para 67 milyar dolar. Bunun 7 milyar doları AK Parti öncesi hükümetler döneminde, geri kalan 60 milyarı ise AK Parti döneminde. Yeniden fabrikaları kurmak isteseniz 60 milyar dolar değil, 600 milyar dolar harcasınız da o fabrikaları kuramazsınız. On binlerce, yüz binlerce vatandaş işsiz kaldı. İktidara geldiğimizde kaynakları üretken yatırımlara tahsis edip, üretimle istihdamı arttırıp, ithalatı azaltıp ihracatı çoğaltacağız. Ülkemizi güçlendirecek yatırımlara öncelik vereceğiz. Saadet Partisi olarak bu dengeleri yeniden kuracak bilgi, beceri ve tecrübeye sahibiz." şeklinde konuştu.

İktidarın 15 Temmuz darbe girişimi ile mücadele edemediğine işaret eden Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi: “İşin içine giremiyorlar çünkü fazla girdikleri zaman kabak başlarında patlıyor. Ciddi manada bu meseleyi ele alırlarsa AK Parti'nin yüzde 70'i içeri girer.” 

Adaylar tanıtıldı

Karamollaoğlu, e-mitingin ardından 24 Haziran seçimlerinde partisini İzmir’de temsil edecek olan milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. SP'nin İzmir listesinde, 1'inci Bölge 1'inci sırada il başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı olan Zekeriya Hazırbulan yer alırken, İzmir 2'nci Bölge 1'inci sırada ise Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç bulunuyor. Listede ayrıca beyin cerrahı olan Ozan Ganiüsmen ile üç farklı üniversiteden mezun olan ve Spor Bakanlığı'ndaki görevinden istifa ederek aday olan avukat İbrahim Demir'e de yer verildi. İzmir listesinin en genç adayı, 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Furkan Turgut. Yaş ortalamasının 44 olduğu listede mühendis, diş hekimi, mimar, mali müşavir, eğitimci, iktisatçı gibi çeşitli meslek guruplarına mensup adaylar yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"