Kadınlar, futbol için erkeklerden daha fazla fedakarlıkta bulunuyor

Hotels.com, ‘kadın fanatiklerin’ spor için, erkeklerden daha fazla seyahat ettiğini, maç seyretmek uğruna daha fazla fedakarlıkta bulunduklarını ortaya çıkardı…

Kadınlar, futbol için erkeklerden daha fazla fedakarlıkta bulunuyor
05 Kasım 2019 - 09:38

UEFA Şampiyonlar Ligi Resmi Seyahat Ortağı Hotels.com™, yaptığı anket çalışmasıyla kadın fanatiklerin spor için seyahat etmelerinin, randevularını veya yıl dönümü planlarını iptal etmelerinin ve futbol izlemek için arkadaşlarıyla olan etkinliklerden vazgeçmelerinin daha olası olduğunu açığa çıkardı.

Expedia Group'un parçası olan Hotels.com™ tarafından aralarında Türkiye’den 500 katılımcının da olduğu ve dünyanın dört bir yanından kadın ve erkek 16 bin 500 futbol fanatiğinin katıldığı ‘Destinasyon Futbol’ anketi, kadın futbol fanatiklerinin değişen dünyasından bazı şaşırtıcı bilgileri ortaya koydu.

Anket, kadınların neredeyse tamamının tatillerini spor etkinliklerine göre planladığını ortaya çıkardı ki bu oran, erkeklerden daha fazla (%94’e kıyasla %83). Kadın fanatikler, maçı canlı seyretmek için de daha fazla fedakarlık yapmaya hazır. Kadınların üçte birinden fazlası, randevularını (erkeklerin %33'üne kıyasla %36) veya yıl dönümü planlarını (erkeklerin %27'ine kıyasla %32) iptal ediyor; yarısından fazlası da (%60) futbol seyretmek için arkadaşlarıyla gece dışarı çıkmaktan fedakarlık ediyor.

Kadınların %77'sinden fazlasının çok sevdikleri futbol formaları olmadan deplasmandaki bir maç için evden ayrılmadığı ve neredeyse her 10 kadından 2'sinin maç izlemek için 11 saatten fazla seyahat etmeye hazır olduğu düşünülürse bu anket, bu spora duyulan gerçek bir bağlılığı da ortaya koydu. Erkek taraftarlar genelde maçları erkek arkadaşlarıyla izlerken, kadın taraftarların %48'i maçları partnerleriyle birlikte izliyor (erkeklerin %7'sine kıyasla). Edinilen bilgilere göre, kadınların %62'sinden fazlası ise sonucu öğrenmemek için böyle zamanlarda sosyal medyadan uzak duruyor.

Bir deplasman maçına gitmenin heyecanı ise kadınların %65'inin atmosferi soluyabilmek için maçın oynanacağı stadyuma yakın bir konaklama yeri istediğini gösteren anketin bir başka önemli bulgusu. Maç, ana etkinlik olsa da kadın fanatikler, futbol için seyahat ederken yerel kültürü ve etkinlikleri deneyimleme konusunda erkeklerden daha istekliler.

Kadınların dörtte üçü yerel opera, tiyatro ve müzelere bakıyor (erkeklerin %52'sine kıyasla) ve yerel cafe’leri denemek (%48’e kıyasla %44) veya şehirde başka spor etkinliklerini izleme (%50’ye kıyasla %31) ihtimalleri, erkeklerden şaşırtıcı derecede daha yüksek.

Hotels.com markası Kıdemli Global Marka İletişim Müdürü Emma Taggkonuyla ilgili olarak şunları söyledi: "UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Resmi Seyahat Ortağı olarak futbol fanatiklerinin en tutkulu gezginler arasında olduğunun bilincindeyiz. Takımlarını desteklemek için dünyanın dört bir yana seyahat ediyorlar. Taraftarların çeşitliliğini görmek ise harika ve konu ziyaret edilen şehirlerin yerel kültürünü kucaklamak ve geziyi mümkün olduğunca verimli kılmak olduğunda, kadın futbol tutkunlarının öncü olduğunu görmek heyecan gerçekten verici."

Anketin sonuçları, UEFA Şampiyonlar Ligi Resmi Seyahat Ortağı Hotels.com tarafından bir sonraki UEFA Şampiyonlar Ligi turundan önce açıklandı.

Futbol yerinde izlendiğinde çok daha keyifli; o nedenle de bir sonraki futbol maceranızı planlamak için hemen Hotels.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

###

Destinasyon Futbol, Şubat ve Mart 2019 tarihinde One Poll tarafından yapılan bir Expedia Group anketidir. Anket, Türkiye’den 500 katılımcının da olduğu ve dünyanın dört bir yanından futbola ilgi duyan veya futbol maçına gitmiş olan 16.500 kişi tarafından dolduruldu.

  • Fanatik gezginler: Kadınların %94'ü tatillerini spor etkinliklerine göre planlıyor (erkeklerin %83'üne kıyasla)
  • Kadınlar, futbol için erkeklerden daha fazla fedakarlıkta bulunuyor: %61'i arkadaşlarıyla gece dışarı çıkma planlarını feda ediyor (%54'e kıyasla), %32'si yıl dönümü planlarından vazgeçiyor (%27'ye kıyasla) ve 3'te 1'inden fazlası (%36'ü) randevularını iptal ediyor (%33'e kıyasla)
  • Amaca bağlılık: %62'si sonucu öğrenmemek için sosyal medyadan uzak duruyor
  • Maç günü ritüelleri: Neredeyse her 10 kadından 2'si, deplasmandaki bir maç için 11 saatten fazla seyahat edeceğini belirtiyor ve %77’si ise maç için evden formaları olmadan çıkmıyor
  • Kadın fanatikler için Aşk VE Futbol bir arada: %48'i futbolu partnerleri ile birlikte izliyor (erkeklerin %7'sine kıyasla)
  • Top, tiyatro salonu ve kahve: %63'ünün operadan ve tiyatrodan keyif aldığı (erkeklerin %52'sine kıyasla) ve yerel cafe’leri denemek (%48’e kıyasla %44) veya şehirde başka spor etkinliklerini izleme (%50’ye kıyasla %31) ihtimallerinin şaşırtıcı derecede daha yüksek olduğu düşünülürse kadınlar, futbol için seyahat ederken kültürel etkinlik de istiyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...