Kadın itfaiye eri adayları kıran kırana yarıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 50’si kadın olmak üzere, toplam 250 itfaiye eri alımı için e-devlet üzerinden ilana çıktı. Yoğun ilgi gören ilana, toplam 29 bin 238 kişi başvurdu.

Kadın itfaiye eri adayları kıran kırana yarıştı
01 Şubat 2021 - 17:54

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 50’si kadın olmak üzere, toplam 250 itfaiye eri alımı için e-devlet üzerinden ilana çıktı. Yoğun ilgi gören ilana, toplam 29 bin 238 kişi başvurdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 50’si kadın olmak üzere, toplam 250 itfaiye eri alımı için e-devlet üzerinden ilana çıktı.
Aranan şartları sağlayan 6 bin 688 kişiden, 1.007’si, yazılı sınava davet edildi. Yazılı sınava giren 632 adayın tamamı için Yenikapı Miting Alanı’nda spor parkuru oluşturuldu. Bu adaylardan 250’si, spor parkurunda gösterecekleri performanslarına göre İBB İtfaiyesi bünyesine alınacak. Adayları bu zorlu günlerinde yalnız bırakmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kadın adayların spor parkurunda yaptıkları mücadeleye tanıklık etti. İBB Genel Sekreter Yardımcıları Murat Yazıcı ve Yılmaz Öztürk ile İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak’ın eşlik ettiği İmamoğlu, adayları, “Güçlü kadınlar, hoş geldiniz” sözleriyle selamladı. 

“KADIN KONTENJANI AÇMANIN KEYFİNİ YAŞIYORUM”
İtfaiye eri adaylarla sohbet eden İmamoğlu, Türkiye’nin farklı yerlerinden katılım olduğunu öğrenince, “Tam da istediğimiz bu. Ayağınıza sağlık. Birincisi şu: Kadın kontenjanı açmanın keyfini yaşıyorum. Sizin de burada elinizden geleni yapacağınıza ve hak edenin kazanacağına olan inancım var. Şundan zerre şüphe etmeyin ki; burada hak eden kazanacak. İkincisi; Türkiye’nin her yerinden bu adil sisteme eşlik etmeniz beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı. Bu sırada araya giren bir erkek aday, “Başkanım, ona olan inancımız için buradayız. Bundan emin olabilirsiniz” dedi. İmamoğlu, bu katkıya, “Çok mutlu oldum. Başarılar diliyorum. Ama şunu bilin: Bu liyakat yolculuğu devam edecek. Bugün burada olamasa da bir gün yolumuz buluşacak. Bunu unutmayın” yanıtını verdi. 

KUCAĞINDA BEBEĞİYLE ŞANLIURFA’DAN KATILDI
Sırasının gelmesini başka bir alanda bekleyen adaylarla da bir araya gelen İmamoğlu, onlara, “Akrabam yok değil mi aranızda? ‘Tanıyoruz’ diyen yok, değil mi aranızda? Unutmayın; emeğinizle ve kendi başarınızla buradasınız. Kazandığınızda da kendiniz olduğunuz için kazanacaksınız. Bu memlekette, hiçbir idarecinin lütfuna ihtiyacınız yok” sözleriyle seslendi. Bu sırada İmamoğlu, adaylar ve katılımcı yakınları arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Kucağında 6 aylık bebeği Aden Lina olduğu halde seçmelere katılan Kübra Alkan’ı gören İmamoğlu, itfaiye eri adayla sohbete girişti. Alkan, İmamoğlu’na, eşinin de itfaiye eri olduğunu ve seçmelere Şanlıurfa’dan katıldığını aktardı. 

“HÜSEYİN’İN TORPİLİ BÜYÜK; KENDİSİ!”
Kız kardeşine eşlik eden aday yakını Hüseyin Ün ise  duygularını, “Ben de geçen yıl bu zamanlarda, benzer yollardan geçerek İBB’ye inşaat mühendisi olarak atandım. Burada çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Kardeşimin kafasında soru işaretleri vardı. Kesinlikle tavsiye ettim. Şu an da her adaya yürekten söylüyorum ki, burada çok adil ve liyakate dayalı bir alım olacak. Kamuda personel temininde liyakati tüm Türkiye’ye örnek yaptınız” diye dile getirdi. İmamoğlu’nun bu sözlere yanıtı, “Hüseyin’in torpili büyük. Söyleyeyim mi? Kendisi, kendi emeği. Çalıştı, başardı. Şimdi aramızdaymış. Ne güzel. Mutlu oldum, onur duydum” oldu. 

“KADIN VE ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİNİ HER ALANDA YAŞAMALI”
İmamoğlu, ziyaretiyle ilgili değerlendirmeyi de spor parkuru çadırında yaptı. “İlk defa itfaiye kurumumuzda kadın çalışan da alacağız” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: “Bizim için de çok heyecan verici. 250 kişi alınacak, kadınlar için 50 kişilik kontenjan ayırdık. Bir sonraki aşamalarda da ilave olarak, yaklaşık 500 kişi için, bakanlık onay verdi. Onunda sınavı 2021 içerisinde devam edecek. Çünkü itfaiye kurumumuzda uzun zamandır böylesi bir alım yapılmadı. Böylesi bir ortamı yaratmak istedik. Afet için, deprem için, yangın için, büyüyen İstanbul nüfusu için böyle bir alıma ihtiyaç var. Dolayısıyla, onları yerinde ziyaret etmek istedim. Özellikle kadınların heyecanını yaşamak istedim. Çünkü ben de heyecan duyuyorum. Bana göre kadın ve erkek fırsat eşitliğini her alanda yaşamalı. Kaldı ki kadının da çözebileceği birçok konu ve sorun var; özellikle itfaiyenin müdahale anlarında. Böylesi güzel bir çabayı ortaya koyan bütün katılımcılara başarılar diliyorum.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...