Japon Taito'dan Denizli'ye zeybek sürprizi

Büyükşehir kurslarında öğrendiği zeybeği Japonya'da tanıtıyor

Japon Taito'dan Denizli'ye zeybek sürprizi
19 Mart 2020 - 20:56

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun düzenlediği kurslara katılarak zeybek oyunlarını öğrenen Japon Taito Takasaki, Türk kültürünü Japonya’da tanıtıyor.

Türk halk oyunlarını öğrenmek için geçen yıl Denizli'ye gelen Japon Taito Takasaki'nin kısa süre önce Denizli Büyükşehir Belediyesine gönderdiği sürpriz video görenleri gururlandırdı. Japonya'nın Kyato kentinden Türkiye'nin çeşitli bölgelerine giderek halk oyunlarını öğrenen Japon Taito Takasaki, geçen yıl da Denizli'ye geldi. Zeybek yöresi halk oyunlarını öğrenmek istediğini belirterek Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'na başvuran tıp fakültesi son sınıf öğrencisi Takasaki, burada yaklaşık 1 hafta kurs aldı. Genç Japon'a Tavas Zeybeği, İbrahim Usta Zeybeği, Gireniz Ören Zeybeği ve Kütahya Zeybeği  eğitimleri verildi.

Japon efeler

Daha sonra Japonya’ya geri dönen Taito Takasaki, memleketi Kyato’da Türk kültürüne ilgi duyan arkadaşlarına da zeybek oyunlarını öğretti. Takasaki ve arkadaşları yöresel efe kıyafetleri giyip küçük bir zeybek oyunu sergiledi, kısa gösterinin görüntülerini de Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'na gönderdi. Denizli Büyükşehir Belediyesine kısa süre önce ulaşan sürpriz video görenleri gururlandırdı.

Efe kültürü Japonya’da

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Antrenörü Mehmet İzmirlioğlu, Japonya’da Türk kültürünün tanıtılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İzmirlioğlu, “Geçtiğimiz hafta Taito bana bir video gönderdi. Taito ve arkadaşları çok güzel zeybek oynamış, gururlandık. Yaptığımız işin karşılığını aldık. Türk kültürüne aşık birinin gelip bizden bu oyunları öğrenmesi ve ülkesinde bunları yayması bizim için çok değerli” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nca 7’den 70’e herkese ücretsiz halk oyunları kurslarının verildiğini anımsatan İzmirlioğlu, “Bizlere her zaman destek veren, imkan sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"