Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ, 'Türkiye'nin 50 güçlü kadın CEO'su listesinde!

22 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Janssen Türkiye’nin Genel Müdürü Demet Russ, “Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su” araştırmasında yer aldı.

Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ, 'Türkiye'nin 50 güçlü kadın CEO'su listesinde!
07 Nisan 2021 - 11:37

22 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Janssen Türkiye’nin Genel Müdürü Demet Russ, “Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su” araştırmasında yer aldı. Listedeki ilaç sektörü sıralamasında ilk sırada yer alan Russ, Janssen Türkiye’de çalışanların yarısından çoğunu ve liderlik takımının yarısını kadınların oluşturduğunu belirtti.

İş dünyasında kadın algısının güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla Ekonomist dergisi tarafından bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadın CEO’su” araştırmasının sonuçları açıklandı. Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ, listede genel sıralamada 23’üncü, ilaç şirketleri içerisinde ise ilk sırada yer aldı.

Janssen Türkiye çeşitlilik ve dahil etme kültürüyle toplumsal cinsiyet eşitliği için “Ben Buradayım” diyor

135 yıllık köklü geçmişi, 150’den fazla ülkede 42 bin çalışanı ve 25 Ar-Ge merkeziyle dünyanın en büyük sağlık hizmetleri üreticisi Johnson & Johnson’ın ilaç şirketi olan Janssen, 22 yıldır Türkiye’de Onkoloji & Hematoloji, İmmünoloji, Merkezi Sinir Sistemi ve Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon alanlarında faaliyet gösteriyor. 

Janssen’in toplumsal cinsiyet eşitliğine ve çeşitliliğe büyük önem veren ve tüm çalışanlarının iş hayatında kendi kimlikleriyle, kendi renkleriyle var olmasını destekleyen bir şirket olduğunu vurgulayan Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ, “Sosyal haklar, eğitim-gelişim ve terfi gibi alanlarda da toplumsal cinsiyet eşitliğine büyük önem veriyoruz” dedi.  

Pandemi döneminin kadınlara daha ağır sorumluluklar yüklediğini, Janssen Türkiye olarak bu yükü hafifletmek için birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Russ, “Tüm çalışanlarımızla bir araya geldiğimiz organizasyonlarda deneyimlerimizi birbirimize aktarma fırsatı bulurken, aynı zamanda çalışanlarımızın fiziksel ve mental olarak daha iyi hissetmesi için egzersiz ve meditasyon desteği, farkındalık eğitimi, verimli toplantı eğitimi gibi uygulamaları hayata geçirdik. Çarşambaları da şirket içerisinde toplantısız gün ilan ettik” diyerek sözlerine devam etti. 

“Güçlü bir lider, hem topluma hem de çalışanlara pozitif katkı sağlayacak bir hedef uğruna tüm enerjisini ortaya koymalı.
16 senedir Johnson & Johnson’da farklı rollerde, ülke, bölge ve global rollerde çalıştığını belirten Demet Russ, “Üstlendiğim her yeni sorumlulukta, önceki deneyimlerimi ortaya koymaya, bir yandan da yeni liderlik becerileri kazanmaya önem verdim. Dahil edici bir liderlik anlayışıyla, çalıştığım ekiplerdeki farklılıkları bir zenginlik haline getirmeye özen gösterdim. Benim için güçlü bir liderin tanımı hem topluma hem de çalışanlara pozitif katkı sağlayacak bir hedef uğruna enerjisini ortaya koymakta saklı. Bu nedenle dünyanın her yerinde her bireyin yenilikçi tedavilere en erken biçimde ulaşmasını sağlamak ve birlikte çalıştığım bireylerin gelişimini için tüm enerjimi ortaya koymak daima pusulam olmaya devam edecek” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"