İzmirli Mimarlardan hem kitap, hem sergi

İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin (SMD) 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle VitrA’nın desteği ile hazırladığı “İzmir Merkezli Çağdaş Mimarlık Pratikleri” adlı kitabın tanıtımı ve aynı isimle düzenlenen sergi, geniş katılımlı bir davetle gerçekleşti.

İzmirli Mimarlardan hem kitap, hem sergi
17 Aralık 2018 - 14:26

Kitap editörlüğü ile sergi küratörlüğünü Deniz Güner’in üstlendiği “İzmir SMD 2003-2018; VitrA ile İzmir Merkezli Çağdaş Mimarlık Pratikleri” kitabı ve sergisinde, derneğin İzmir’in mimarlık ortamına yaptığı katkıları yer aldı. Etkinlikle, İzmir, Bursa ve Denizli’den derneğe üye 30 mimarlık ofisinin son 15 yıllık mimari pratikleri ve Türkiye çağdaş mimarlığına yaptıkları katkılar görünür kılındı. İzmir SMD üyelerinin 15 yıllık sürede Bursa’dan Kıbrıs’a geniş bir coğrafyada ürettikleri 43 farklı yapı türü hem kitapta hem de sergide yer buldu.

Kitapta, İzmir SMD’nin kurucu üyelerinden Şükrü Kocagöz’ün derneğin hafızasını aktaran açılış metni ile Erdem Erten’in 2000 yılı sonrasında İzmir’in Türkiye mimarlığı içinde kazandığı özgüllüğe vurgu yapan değerlendirme yazısı kitabın girişini süsledi. Türkçe ve İngilizce hazırlanan kitaba, İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin web sayfasından ücretsiz erişilebildiği açıklandı.

İzmir Mimarlık Merkezi’nde 25 Aralık’a kadar hafta içi görülebilecek olan sergi, büyük boyutlu görseller eşliğinde 43 yapıdan oluşuyor. İzmir SMD Başkanı Hüseyin Egeli, “Mimarların süreç içinde yaşadıkları keyifli anekdotların eşlik ettiği sergiyle, İzmir merkezli mimarlık birikiminden güncel bir kesit sunmayı hedefledik” dedi. Serginin VitrA’nın desteği ile yurtiçi ve yurtdışında farklı coğrafyalara ulaşacağını ifade eden küratör Deniz Güner ise, “Her mekâna ve ortama göre biçim alabilen, mesajını ve alımlanışını sürekli çeşitlendirebilen, kolay taşınabilir endüstriyel bir sergileme anlayışını tercih ettik” diye konuştuk.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"