İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu Dikili'de toplandı: Çocuk dilencilerin önüne geçilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve ilçe belediyeleri zabıta müdürlerinin katılımıyla kurulan İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu'nun ikinci toplantısı Dikili Zabıta Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu Dikili'de toplandı: Çocuk dilencilerin önüne geçilecek!
29 Ocak 2022 - 21:10
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı öncülüğünde 30 ilçe zabıta müdürlerinin katılımıyla oluşturulan İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu ikinci toplantısını Dikili'de yaptı. Ortak akıl ile sorunlara çözüm getirmede, zabıta hizmetlerinin gelişimine katkı koymada önemli rol oynaması hedeflenen kurul, çocukların dilenciliğe zorlanmasının önüne geçmek için emniyet ve bakanlık yetkilileriyle birlikte çalışma kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve ilçe belediyeleri zabıta müdürlerinin katılımıyla kurulan İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu'nun ikinci toplantısı Dikili Zabıta Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca, ilçe belediyelerinin zabıta müdürleri ve amirlerinin katıldığı toplantıda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren ''Belediye Zabıta Yönetmeliği'nde" değişiklik yapılmasına dair yönetmelik değerlendirildi. Mevzuat ve Hukuk Komisyonu, Kent Yaşam Komisyonu, Çevre Komisyonu ile Eğitim, Rehberlik ve Yayın Komisyonu üyeleri belirlendi. Zabıta hizmetlerinin kent genelinde bir bütünlük oluşturması için önemli bir adım atıldı. Uygulamada bir standart sağlamak için ilçelere yönelik hazırlanacak "Belediye Emir ve Yasaklar Yönetmeliği" taslağı incelenmek üzere komisyona sevk edildi.

Çocuk dilencilerin önüne geçilecek
İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu'nda kent içinde yaşanan dilenci ve özellikle dilenciliğe zorlanan çocuklar sorunu gündeme geldi. İlçelerde çocukların dilenciliğe zorlanmasının önüne geçmek için Emniyet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü ile bir araya gelerek çalışılması kararı alındı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...