İzmir-Tarsus hattında atalık tohum takası

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel tohumların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönündeki çabalarına bir katkı da Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'dan destek geldi.

İzmir-Tarsus hattında atalık tohum takası
30 Mart 2021 - 10:57
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel tohumların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönündeki çabalarına bir katkı da Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'dan destek geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret eden Bozdoğan, yanında hediye olarak 8 çeşit yerel tohum getirdi. Başkan Soyer de Bozdoğan’a İzmir’in atalık tohumlarından hediye etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin’e bağlı Tarsus ilçesinin Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ı ağırladı. Bozdoğan yanında getirdiği atalık tohumlardan bamya, sumak, nohut, kunduru buğdayı, toparlak mısır, köz barbunya, karakılçık buğdayı ve susamı Başkan Tunç Soyer'e verdi. Soyer'in yerel tohumların yok olmasını engellemek için başlattığı çalışmalara destek olmak istediğini söyleyen Haluk Bozdoğan, ilçesinde 120 kadın üyesi bulunan üretici kooperatifinin ürünlerinin de İzmir'deki Halkın Bakkalı aracılığıyla satışının yapılmasını önerdi.

Ziyarette, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Haluk Bozdoğan'a atalık kavılca buğdayı, biberlik domates, börülce ve kavun tohumu hediye etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"