İzmir Rahat Bir Nefes Aldı: Yangın Kontrol Altına Alındı

İzmir'in Konak ilçesinde özel bir hastane yanında bulunan plastik ürün deposunda çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Tahliyeler gerçekleştirildi.

İzmir Rahat Bir Nefes Aldı: Yangın Kontrol Altına Alındı
15 Haziran 2025 - 21:28
BAKIRÇAY – İzmir’in Konak ilçesinde, Medicana International İzmir Hastanesi bitişiğindeki plastik depoda çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangın sonucu hastane bölgesindeki bazı bölgelerde elektrik kesintisi ve ulaşımda kısıtlamalar yaşandı.

Yangın, 15 Haziran 2025 saat 16.57'de Yenişehir Mahallesi'ndeki plastik ürün deposundan başladı. İlk ihbarın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık, AFAD ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Diğer yandan, Park Bahçeler, İZSU tankerleri ile ilçe belediyelerine ait su tankerleri de yangına müdahaledeki desteği artırdı.

Yangınla birlikte yükselen yoğun siyah duman, kentin çeşitli noktalarından görüldü. Bölgedeki elektrik kesintileri nedeniyle hastane çevresinde ve Basmane bölgesinde önlem amaçlı güç kesildi. Ayrıca Mürselpaşa Bulvarı’nın bir kesimi trafiğe kapatıldı.

Medicana Hastanesi’nde tedavi görmekte olan hastaların tamamı, önleyici bir güvenlik tedbiri olarak tahliye edildi. Tedavilerine ihtiyaç duyan hastalar, çevredeki diğer sağlık kuruluşlarına güvenli şekilde sevk edildi. Bazı hastalar ise UMKE ekipleri tarafından hastanenin karşısına kurulan çadırlarda sağlık kontrollerine tabi tutuldu.

Hastane yönetimi olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yangın hastanemizden kaynaklanmamaktadır. Alevlerin hastane binasına sıçradığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Riskin önüne geçmek amacıyla tahliye işlemi tamamen önlem amaçlı yapılmıştır” ifadelerini kullandı

İzmir Valisi Süleyman Elban da yazılı açıklamasında, "Bugün ilimiz Konak ilçesinde, özel bir hastanenin yakınındaki bir inşaat deposunda yangın çıkmıştır. Yangın kısa sürede çevreye sirayet etmiş, hastane binası da kısmen yayılan dumandan etkilenmiştir. Olayın ardından tüm ekiplerimiz süratle müdahaleye başlamıştır. Şu ana kadar hastanede tedavi gören hiçbir vatandaşımız olumsuz etkilenmemiştir. Tüm hastalarımız, sağlık durumları dikkate alınarak güvenli bir şekilde diğer sağlık kuruluşlarına tahliye edilmektedir. İtfaiye, AFAD, UMKE ve güvenlik güçlerimiz tam koordinasyon içinde görevlerinin başındadır. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar kesintisiz şekilde devam etmektedir. Valiliğimiz süreci anbean takip etmektedir. Can kaybı yaşanmamış olması en büyük tesellimizdir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yangının en kısa sürede tamamen söndürülmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İtfaiye ekiplerimizin zamanında müdahalesiyle yangının hastaneye sirayeti önlendi. Henüz hiçbir vatandaşımız yaralanmadı. Bölgedeki güvenlik ve tahliye çalışmaları aralıksız sürüyor” dedi 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tugay: "İzmir'in Doğası İçin Yeni Kararlar Alacağız"
Tugay: “İzmir’in Doğası İçin Yeni Kararlar Alacağız”
İzmir'de 15 Temmuz'a Özel Ulaşım Düzenlemesi: İZBAN Bedava!
İzmir'de 15 Temmuz'a Özel Ulaşım Düzenlemesi: İZBAN Bedava!