İzmir Milletvekili Kırkpınar TBMM'de Konuştu

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz hakkı alarak İzmir’de yaşanan deprem ve deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili konuşma yaptı.

İzmir Milletvekili Kırkpınar TBMM'de Konuştu
10 Kasım 2020 - 22:47
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz hakkı alarak İzmir’de yaşanan deprem ve deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili konuşma yaptı. AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, 30 Ekim Cuma günü İzmir’de yaşanan depremle ilgili TBMM’de konuşma yaptı. 

Kırkpınar konuşmasında; “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, depremin hemen ardından AFAD'ın, UMKE'nin, Kızılay’ın, Emniyet ve Jandarma teşkilatımızın, sağlık kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla milletimizle birlikte enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardımcı olmak için hep birlikte harekete geçtik. Depremde maalesef 115 vatandaşımızı kaybettik, 1.035 vatandaşımız yaralanırken bunlardan 1.012'si tedavisini almış olup 23 vatandaşımızın tedavileri hastanelerde devam etmektedir. Deprem anından itibaren arama kurtarma, enkaz kaldırma, hasar tespiti ve sağlık hizmetleriyle ilgili barınma ve gıda destekleri başta olmak üzere depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının eksiksiz bir şekilde karşılandığını ifade etmek istiyorum. Bu depremin ilk anından itibaren yurdumuzun her köşesinden vatandaşlarımız koştu, hemşehrilerimize yardım etmek için seferber oldular. Bakanlıklarımız, belediyelerimiz, Valimiz, kaymakamlarımız velhasıl devlet bütün imkânlarıyla İzmir'de yer aldı. Özellikle milletvekillerimiz sahadan hiç ayrılmadı, günlerdir canla başla çalışan Cumhurbaşkanlığı Kabine üyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, bu işi yakından takip etmek suretiyle çalışan herkese ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

“YARALARI SARIP ACILARIMIZI HAFİFLETMEYE ÇALIŞTIK”
Yaraların sarılıp acıların hafifletilmesi için ne gerekiyorsa yapıldığına dikkat çeken Kırkpınar, “İnşallah bir ay içerisinde deprem konutlarının yapımına başlanacak, bir yıl içerisinde de hak sahiplerine konutları teslim edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda oluşturulan yol haritamızın da bu olduğunu belirtmek istiyorum.  İzmir'de yaşanan depremin ardından özellikle barınma noktasında hiçbir sıkıntı yaşanmadığını, bölgede Kızılay ve AFAD'ın 4 bin civarında çadır kurduğunu ve bu çadırların yaklaşık yüzde 30'unun boş olduğunu, yine bin adet konteyner yapımına da başlandığını belirtmek istiyorum. Ayrıca bunların dışında, hem KYK yurtlarımız hem de misafirhanelerimiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Depremzede vatandaşlarımıza, hasar tespit çalışmalarının ardından, taşınma, kira ve eşya yardımları da yapılmaya başlanmıştır” ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDELERE NAKDİ YARDIM
Yapılan yardımlarla ilgili de konuşan Milletvekili Kırkpınar, “Seferihisar'da tsunamiden etkilenen 222 konut ve işyerinin zarar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından 1 milyon 904 bin lira da ödeme yapılmıştır. Yıkılmış ve yıkılacak binalara ilişkin, eşyalarını alamayacak vatandaşlara, hane başına 30 bin lira eşya yardımı yapılacaktır. Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı hane sahiplerine 13 bin lira, kiracılarımıza da 5'er bin lira taşınma ve kira yardım bedeli yapılmıştır. Bu kapsamda, 3.900 başvuru alınmış ve bunların ödemeleri yapılmıştır. Vatandaşlarımıza bugüne kadar yapılan kira ve taşıma yardımı toplamı 14 milyon liraya ulaşmıştır. Çadır kentler içinde Covid-19 testi dahi yapılabilecek, poliklinik hizmetler verebilecek sağlık kabinleri oluşturulmuştur. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyin ötesindedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Kızılayımız, İl Müftülüğümüz çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkinlerimize yönelik psikososyal destek çalışmaları yürütmektedirler. Bu kapsamda, 23 bin çocuğumuza psikososyal destek hizmeti verilmiştir. İşin başından itibaren taşınma süreçleri, riskli binaların yıkım süreci, geçici barınma alanlarının yapım süreci dâhil tüm çalışmalar koordinasyon ve uyum içerisinde sürdürülmüştür. Bu noktada, devletimiz İzmir'imizin, İzmirli kardeşlerimizin yanında oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız, İzmirliye verilebilecek bütün desteklerin verilmesi ve çalışmaların büyük bir hassasiyetle ve titizlikle takip edilmesi talimatını vermiştir. Son olarak, depremin olduğu ilk andan itibaren deprem mahalline gelerek konuyla yakından ilgilenen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Meclis Başkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, dinlenmeden canını tehlikeye atan tüm arama ve kurtarma ekiplerimize, STK'lerimize, devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarına ve tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diyerek açıklamasına son verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...