İzmir İtfaiyesi'nden Muğla İtfaiyesi'ne eğitim

Afetlerin görüldüğü hemen her bölgeye yardıma koşan İzmir İtfaiyesi bilgi ve tecrübelerini aktarmayı da sürdürüyor.

İzmir İtfaiyesi'nden Muğla İtfaiyesi'ne eğitim
10 Şubat 2022 - 13:34
Afetlerin görüldüğü hemen her bölgeye yardıma koşan İzmir İtfaiyesi bilgi ve tecrübelerini aktarmayı da sürdürüyor. İleri seviye Uygulamalı yangın ve yangın söndürme eğitimine bu kez Muğla İtfaiyesi katıldı. 5 gün süren eğitim sonrası 40 itfaiyeci sertifikalarını aldı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü, diğer illerden gelen itfaiye çalışanlarına ileri seviye uygulamalı yangın ve yangın söndürme eğitimi vermeyi sürdürüyor. Eğitimlere en son Muğla İtfaiyesi katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli 16’sı itfaiye çavuşu, 15’i itfaiye eri, 9’u itfaiye şoförü olmak üzere 40 kişilik bir ekibe Buca Toros’taki İzmir Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde teorik ve uygulamalı mesleki eğitim verildi. 5 gün 40 saat süren eğitim sonrası 40 itfaiyeci sertifikalarını aldı.  

Derse: Dayanışmamız sürecek
Eğitimlerle ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse “İzmir İtfaiyesi sadece teknik ekipmana değil her türlü bilgi donanımına da sahiptir. İtfaiyemiz gelen talepler üzerine yurtdışı ve yurtiçi tüm itfaiye teşkilatlarına mesleki her konuda katkı vermektedir” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın vatandaşların zor ve sıkıntılı anlarına anında müdahale edebilmek için gelişen tüm teknolojileri takip ettiğini dile getiren İsmail Derse,”İtfaiye personeli uzman ekiplerimiz tarafından gerekli konularda bilgilendirildi, kendilerine ileri düzey yangın eğitimi verildi. Her türlü mesleki bilgi paylaşımında bulunduğumuz Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile dayanışmamız devam edecektir. Yakın tarihte çıkan ve hepimizi derinden üzen Muğla’daki orman yangınları da bunun en somut örneklerindendir. Afetlerle baş edebilmenin en önemli unsuru eğitimdir ve biz tüm itfaiye teşkilatlarına bu hizmeti sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"