İzmir İş Dünyası'ndan 23 Nisan'da Ulusal Egemenlik vurgusu

İzmir İş Dünyası’nın STK temsilcileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ulusal egemenlik vurgusu yaptı.

İzmir İş Dünyası'ndan 23 Nisan'da Ulusal Egemenlik vurgusu
23 Nisan 2022 - 10:54
İzmir İş Dünyası’nın STK temsilcileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ulusal egemenlik vurgusu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve sevgiyle anan STK Başkanları, çocuklara armağan edilen bu bayramın anlamına işaret ettiler.
 
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı: “Millet egemenliği hayata geçti”
Milli bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu üyelerini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.
 
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı: “Demokratik Türkiye’nin temelleri atıldı”

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ilk günlerinden itibaren, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğuna inanan Mustafa Kemal ATATÜRK, Kurtuluş Savaşı koşullarında Millet Meclisinin açılmasına önderlik ederek demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmıştır. “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin haricinde hiçbir makam, millî mukadderata hâkim olamaz" anlayışını en güçlü şekilde ortaya koyan ATATÜRK için 23 Nisan 1920 tarihi, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. ATATÜRK, bu kutlu günü başta Türk çocukları olmak üzere tüm Dünya çocuklarına armağan ederek, toplumların geleceğinin çocuklarda olduğu inancını en açık şekilde göstermiştir. Bu doğrultuda, demokratik,  laik, özgür Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da ileri götürecek olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için hepimizin görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu düşüncelerle ATATÜRK'ü minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olmasını diliyorum.
 
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: “Atatürk, Türk milletine umut ve güç verdi”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın haklı gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. 23 Nisan 1920 tarihi aziz milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Bu tarih, Vatanımızı işgal etme teşebbüsleri karşısında Türk Milleti'nin istiklalini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' parolasıyla yürütülen bağımsızlık mücadelesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyetin ilanı ile hedefine ulaşmıştır.
102 yıl önce 23 Nisan 1920'de 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesine dayalı demokratik zemin üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, İstiklal Savaşının karargâhı olan TBMM onurlu duruşuyla büyük bir mücadeleye hayat vermiş, bu vatan üzerinde yaşayan tüm Türk Milleti'ne umut ve güç vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi, şükran ve minnetle yad ediyor; halkımızın ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
 
KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel: “Türk milletinin yeniden dirilişinin günü”
İstiklal Harbimizin karargahı aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümünü kutlamanın sevincini, heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 sadece TBMM'nin açılış tarihi değil, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının timsali, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı gündür.
 “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir. Gazi Mustafa Kemal’in 23 Nisan’ı “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak çocuklara hediye etmesi, şanlı bir maziye sahip milletimizin mirasçısı çocuklarımızın, geleceğe güvenle bakabilmemizin en güçlü teminatı olmasındandır. Çocuklarımıza düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu dileklerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum.
 
İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin: “Tam bağımsızlığın ilan edildiği gün”
Bugün; bağımsızlığımızı ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ifade eden, Türk Milletinin iradesini temsil eden, Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği Türkiye Büyük Millet Meclisinin 102. Kuruluş Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe birlik ve beraberlik içerinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda kader birliği yapan aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde dönüm noktası, milletin egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.
23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kurulan Meclisimizin, tam bağımsızlık uğruna sarf ettiği azim ve kararlılığını dünyaya ilan ettiği gündür.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak egemenliğimizi sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan ederek, aziz milletimizin bağımsızlığımız uğruna verdiği kutsal mücadeleyi nesilden nesile unutulmadan aktarılmasına vesile olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu güzel vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.
 
 GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter: “Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının ve "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesi ışığında, milli egemenliğimizin ilan edilişinin 102. yıldönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 23 Nisan 1920, kader ve gönül birliği içerisindeki Türk Milleti’nin istiklal ve istikbal mücadelesi için şaha kalktığı kutlu bir tarihtir. Her yıl dünya çocukları ile birlikte kutlamakta olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çocuklara bayram armağan eden tek lider olarak bizleri onurlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
 
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Emre Kılıç: “Tüm dünya çocuklarına barış getirsin”
Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği, bağımsızlığımızın ve milli iradenin hâkimiyetinin tüm dünyaya ilan edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102’inci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Dünyada çocuklarına bayram armağan eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olduğumuzu ifade ederek yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temenni ediyorum. Bu vesileyle, 23 Nisan'ı armağan eden Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, büyük bir minnet ve şükranla anıyorum.
 
KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç: “Ulusal bağımsızlığımızın teminatı çocuklarımız”
Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutladığımız, 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihini değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. Çocuklarımızın ulusal bağımsızlığın teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak, Millet Meclisi’nin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Bize düşen görev ise çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı vatan ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir. Bu vesileyle yarınlarımızın güvencesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, sevgi ve özlemle anıyorum.
 
EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul: “Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin göstergesi”
 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı hayatın şartı kabul etmiş olan Türk Milletinin ulusal egemenliğinin tescillendiği gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Bu duygularla, siz çocuklarımıza armağan edilen ve milli iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.
 
 EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun: “Halk egemenliğinin 102 yıllık göstergesi”
Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm ülkemize kutlu ve mutlu olmasını dilerim. 102. yıl önce, 23 Nisan 1920 tarihinde halkın egemenliğinin tesis edilmesi anlamına gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması vesilesiyle bayram olarak kutlanmaya başlanan bu kutlu gün, tam 102 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim şeklini ve halkın iradesinin en net göstergesi olarak parlamaya devam ediyor.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde yetim ve öksüz kalan yoksul çocuklarından yola çıkarak bu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmesi de atamızın gelecek nesillere verdiği önem ve değeri gösteriyor.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini ve kuruluş felsefesini bünyesinde barındıran, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir sözü ile dimdik ayakta olan TBMM, hala ilk günkü gibi değerli, önemli ve ağırlıktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ulusumuza ve çocuklarımıza kutlu olsun.
 
TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş: “Görevimiz  çocuklarımıza bağımsız Türkiye’yi bırakmak”
 23 Nisan 1920 halk iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. Cumhuriyetimizin en önemli yapı taşı olan “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün vücut bulduğu TBMM, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çok zor şartlarda, büyük özveri ve emekle oluşturulmuştur. Milli mücadele şartlarında dahi hedeflediği demokratik cumhuriyet yolunda yürümekten vazgeçmeyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, o şartlar altında TBMM’yi toplayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ayak seslerini tüm dünyaya duyurmuştur. Bu kutlu günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Atatürk, bu anlamda dünya çocuklarına bayram hediye eden ilk ve tek önder olarak dünya sahnesinde bir kez daha yer edinmiştir. Çocuklarımıza özgür, bağımsız, laik ve demokratik bir cumhuriyet bırakmak, onlara cumhuriyetimizin faziletlerini öğretmek, göstermek ve hatırlatmak da hepimizin görevidir.  Bu ülkeyi ve TBMM’ni bizlere emanet eden  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, rahmet  ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"