İzmir İş Dünyası Ata'sını andı: "Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz"

İzmir iş dünyasının önde gelen STK Başkanları, yayınladıkları birer mesajla, 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü nedeniyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

İzmir İş Dünyası Ata'sını andı: "Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz"
09 Kasım 2021 - 22:41
İzmir iş dünyasının önde gelen STK Başkanları, yayınladıkları birer mesajla, 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü nedeniyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. İş Dünyası Temsilcileri, Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yollarına kararlılıkla devam edecekleri mesajını verdiler.
 
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı: “Bağımsızlığımızın mimarı”
Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 83. Ölüm Yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. Tüm Hayatını ülkesine ve milletine adayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, halkından aldığı güç ve destekle bağımsız ve  ulusal egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı.
Bizler de Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle 10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız Cumhuriyet'imizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyorum.
 
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı: “Eşsiz lider, büyük siyaset adamı”
Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, ülkemizin en zor günlerinde milli birlik ve beraberliği sağlamış eşsiz lider, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş büyük siyaset adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 83. ölüm yıldönümünde minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz.
Türk milletinin büyüklüğüne inanan ve bununla gurur duyan Atatürk, bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasını, tüm vatanın işgalden kurtarılmasını kendi eseri olarak değil, bütün milletin azim ve imanla çalışmasının bir neticesi olarak görmüştür. Türk milletinin isteklerini; ilim ve bilgi, yüksek medeniyet, hür fikir ve hür zihniyet olarak tanımlamış ve ilerlemeyi, yükselmeyi ve asrın gereklerini isteyen halk karşısında tam bağımsızlığın temin edilmesini millete karşı üstlendiği bir vazife olarak kabul etmiştir. Manevi mirasını bilim ve akıl olarak ifade eden Atatürk, Türk halkının ileriye ve yeniliğe doğru her zaman emin adımlarla yürümeye devam edeceğine inanmıştır.
Atatürk’ün Türk milletine duyduğu bu sonsuz güvenle emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşımak ve çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, şimdi bizlerin en büyük görev ve sorumluluğudur. Atatürk’ü hakkıyla anabilmek için; O’nun hayatını, her alanda verdiği mücadeleyi, gerçekleştirdiği devrimleri, fikirlerini ve ilkelerini gerçek anlamda anlamaya çalışmak gerekmektedir. Bu, esas itibarıyla ülkesini seven her Türk evladının özenle yerine getirmesi gereken en önemli sorumluluktur.
Atatürk’e, eserlerine ve Atatürk’ün Türk milletine olan inancına layık olmaya devam edeceğimize inanıyor ve gelecek nesillere Atatürk’ün emanetini en iyi şekilde devretmeyi diliyoruz.  

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: “Bize verilmiş bir fırsat”
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yılında bir kez daha saygı, şükran ve rahmet ile anıyoruz. 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmeliyiz.
Onun mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma yolunda bıkmadan usanmadan azimle çalışarak, yaşatmak ve diri tutmak, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e minnet borcumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.
 
EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul: “İlkelerini ve aziz hatırasını unutmayacağız”
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, ulu önder, eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete irtihalinin 83. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle ve rahmetle anıyoruz.
Ulusumuzun yetiştirdiği nadide değerlerden biri olan Atatürk'ü gerek tarih sahnesinde gerekse de toplum vicdanında değerli kılan onun halkına olan inancıdır.
10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar sahip olunan değerlerin kıymetinin bilindiği, eşsiz bir eser olan Cumhuriyetin erdemlerini hayatımızda etkin kılmamız gerektiğini hatırlatan bir gündür.
Bu halk hiçbir zaman Mustafa Kemal Atatürk’ü, ilkelerini, aziz hatırasını unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bağımsızlık Savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, sonsuza kadar halkımızın gönlünde yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle 10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız Cumhuriyet'imizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, canlarını ülkemiz için feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.
 
İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin: “Saygın bir dünya lideri”
İstiklal mücadelemize liderlik eden ve aziz milletimizin büyük fedakarlığıyla bu destansı mücadeleyi eşsiz bir zafere ulaştıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. Yılında onu özlemle anıyoruz.  Başarılı bir komutan olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir lider olarak ulusumuzun gönlünde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Büyük önder istiklal mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmış olup, onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını ilelebet yaşatmak ve ileri medeniyetler düzeyine taşımak üzerimize düşen temel sorumluluktur.
Bu düşüncelerle, vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun.
 
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kılıç: “İlkelerini gelecek nesillere taşıyacağız”
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 83. Yıldönümünde  bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kuşkusuz matem ile yad etmek yerine , fikirlerini ve ilkelerini yaşatarak gelecek nesillere yansıtmayı  görev kabul ediyoruz.  Her zaman minnet ve şükran duyguları ile andığımız Atamızı anlamanın yolu, onun göstermiş olduğu yolda, çağın şartlarına uyarak yeni hedefler koymak ve bu hedeflere kararlı adımlarla ilerlemektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Ata’mızın ilke ve devrimlerinden asla vazgeçmeyerek kararlı ve istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize manevi huzurunda söz veriyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bayrak ve vatan uğruna can vermiş tüm aziz şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak: “Cumhuriyet değerlerine şevkle sarılmak asli görevimiz”
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83.yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyorum.
Vatanımızın ve milletimizin karanlık ve sıkıntılı günler yaşadığı o zor günlerde tarihe adını yazdıran bir asker ve lider olarak sahneye çıkan Ulu Önder şüphesiz şanlı tarihimizde unutulmaz bir yer edinmiştir.
Bugün onun “en büyük eserim” diye nitelendirdiği Cumhuriyet şemsiyesi altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak ve cumhuriyet değerlerine daha bir şevkle sarılmak tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının asli görevidir.
Bu derin duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını; tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.
 
GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter: “Türk insanına çağdaş uygarlığın kapısını açtı”
Cumhuriyet'in kurucusu, İstiklal mücadelemizin önderi, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz.
Demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş en büyük eser olan Cumhuriyet başta olmak üzere, elde ettiği başarıların tamamını aziz Türk milletine mal eden Ulu Önder Atatürk, dünya tarihinin en başarılı mücadelesi ile bağımsızlığını kazanmış ve Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır.
Cumhuriyetin fertleri olarak bizlere düşen görev, uğrunda büyük bedeller ödenerek bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği güçlü yarınlara taşımak, sonsuza dek yaşatmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 83. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum.
 
TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş: “Büyük eseri geleceğe taşıma azmimizin tazelendiği gün”

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı rahmet ve özlemle anıyoruz.
10 Kasım, sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. 
Türkiye Cumhuriyeti; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olarak insan hakları, demokrasi, eğitim, sağlık, ekonomi, bilim ve teknoloji gibi birçok alandaki çalışmalarıyla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlemek durumundadır.
Bizlere böylesi bir memleket ve Cumhuriyet hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesile ile bir kez daha rahmet, minnet ve sevgi ile anıyorum.

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun: “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bağımsız ve hür yaşayacaktır”
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı ve komutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 83. Yıldönümünde  bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, fikirlerini ve ilkelerini yaşatmak bu ülke insanlarının temel görevidir. Bu toprakların halkından aldığı kuvvetle Türkiye’yi ayağa kaldıran Atatürk, bizlere bıraktığı miras ile geleceğe ışık tutmaya devam etmektedir. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti; birlik, beraberlik ve bütünlük içinde ilelebet bağımsız ve hür yaşayacaktır.
Bizlerin vatan toprağında özgürce yaşamasını sağlayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aramızdan ayrılışının 83. Yılında bir kez daha rahmet diliyor, saygı ve şükranla yâd ediyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...