İzmir'e "yeşil duraklar" geliyor

​​​​​​​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Atıl Alanları Kente Kazandırma” projesi kapsamında pilot bölge seçilen Halkapınar’ın ardından, yapılan uygulamalar kentin diğer bölgelerindeki atıl alanlarda da uygulanacak.

İzmir'e "yeşil duraklar" geliyor
22 Eylül 2021 - 18:30

Halkapınar Aktarma Merkezi yepyeni bir görünüme kavuşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar Aktarma Merkezi ve çevresini baştan sona yenileyecek. Her gün binlerce kişinin kullandığı Halkapınar Aktarma Merkezi, bekleme alanları, kafeterya, tematik bahçeleri, gösteri alanı, gölgelikli yürüyüş alanları, yeşil duraklar ve engelli dostu düzenlemelerle yepyeni bir kimlik kazanacak.

İzmir’in kent içi ulaşımının önemli bağlantı noktası Halkapınar Aktarma Merkezi ve çevresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin atıl alanları sürdürülebilir tasarım yaklaşımıyla yeniden canlandırma projesi kapsamında yeniden düzenlenecek. 8 milyon 168 bin liralık yatırımla önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar 6 ayda tamamlanacak.

Tematik bahçeler de var

Halkapınar Aktarma Merkezi ve çevresine farklı bir tasarım anlayışı ile yepyeni bir görünüm ve işlev kazandıracak proje 28 bin metrekarelik alanda Metro-İZBAN çıkışı, viyadük altları, metro-tramvay arasındaki yaya kaldırımları ve otobüs aktarma alanlarını içeriyor. Yaya yolu ve bekleme alanlarının çevresinde yeşil koridorlar oluşturulacak. Metro ve İZBAN çıkışlarında bekleme, dinlenme alanları, kafeterya ile tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan tematik bahçe peyzajları olacak. Viyadük altları mural çalışmaları ile estetik bir görünüme kavuşturulacak. Ayrıca viyadük altında sanatçıların performanslarını sergileyecekleri bir performans alanı ve yine tematik bahçe peyzajları yer alacak.

Yeşil duraklar geliyor

Tramvaya giden yaya yolu genişletecek ve gölgelik yapılacak. Yönlendirme, aydınlatma elemanları ile yaya ulaşımının güvenliği ve konforu artacak. Yeşil alan düzenlemelerinde hava kirliliğini azaltmak amacıyla az bakım gerektiren, karbon tutuculuğu yüksek bitki türleri kullanılacak. Otobüs durakları ve otobüs aktarma merkezi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejisi doğrultusunda sürdürülebilir, doğa esaslı çözümlerle düzenlenecek. İklim krizine karşı kenti dirençli hale getirmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, otobüs duraklarında Yeşil Durak uygulaması yapacak.  Durakların arkasında yeşil cepler yapılacak ve bu ceplere ağaçlar dikilerek gölge alanlar oluşturulacak. Otobüs aktarma merkezi yeşil alanları, dinlenme ve bekleme alanları ile kentlinin yaşam kalitesini yükseltecek şekilde düzenlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Atıl Alanları Kente Kazandırma” projesi kapsamında pilot bölge seçilen Halkapınar’ın ardından, yapılan uygulamalar kentin diğer bölgelerindeki atıl alanlarda da uygulanacak. Böylelikle bu alanların kent yaşamının bir parçası haline gelmesi sağlanarak yeşil altyapı çalışmalarının devamlılığı sağlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"