İzmir Doğalgaz Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

İzmir Doğalgaz, İzmir Fotoğrafçılar Odası işbirliğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

İzmir Doğalgaz Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
12 Mayıs 2022 - 10:13

“Kültürel Miraslarımız” ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Doğalgaz, İzmir Fotoğrafçılar Odası işbirliğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada 3 esere derece, 3 esere mansiyon verilirken, 24 eser ise sergilenmeye değer bulundu.



“Kültürel Miraslarımız” konusuyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni İzmir Doğalgaz Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Törene, İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, Genel Müdürü Yardımcıları Cebrail Özdemir, Zülküf Turhan, Murat Ceran, İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, yarışma jürisi, ödül ve sergiye değer görülen eser sahipleri ve çok sayıda fotoğraf sever katıldı.

Törende bir konuşma yapan Genel Müdür Yetik, düzenlenen yarışmalar ile ülkemizin değerlerine de sahip çıkıldığına dikkat çekerek, “İzmir Fotoğrafçılar Odası ile birlikte 2012 yılında başlattığımız ancak pandemi nedeniyle iki sene ara vermek zorunda kaldığımız yarışmamıza bu sene tekrar start verdik. Amacımız fotoğraf sanatına ve sanatkârlarına sağlanan desteğe şirket olarak katkı sağlamak. Geldiğimiz noktada yarışmamız, ulusal düzeyde takip edilen güzel bir sanatsal faaliyet dönüşmüş durumda. Bu sene de Türkiye çapında gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza ülkemizin birçok kentinden fotoğraf severlerin yoğun katılımı oldu. Jüri üyelerimiz 386 adet eseri titizlikle inceleyerek değerlendirmesini yaptı. Yarışmaya katılan tüm fotoğrafların son derece değerli olduğunu belirtmek isterim. Katılımcılarımıza, jüri üyelerimize ve yarışma kuruluna katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.     

Yarışmaya katılan eserlerin özgünlük, içerik ve teknik kriterler açısından önemli düzeyde olduğunu belirten Oda Başkanı Yavuz ise, “Bu sene birbirinden değerli fotoğraflar seçici kurulumuzun beğenisine sunuldu. Zorlu bir değerlendirme sonucunda seçimlerimizi gerçekleştirdik. Amatör ve profesyonel düzeydeki tüm katılımcılara ve değerli jüri üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende yarışmanın birincisi Nesrin Ahıpaşaoğlu’na 6.000 lira, ikinci Engin Ayyıldız’a 3.000 lira, üçüncü İsmet Danyeli’ye 1.500 lira para ödülü verilirken, mansiyona hak kazanan Esra Kapıcıoğlu, Hüseyin Salış, Mehmet Turan Döner 750’şer lira ile ödüllendirildi. Törende ayrıca yarışma jürisinin sertifikaları teslim edildi. Sergi, İzmir Doğalgaz binasında ziyaret edilebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"