İzmir'de oyuncak alışverişinde Bornova zirvede

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada, çocukların eğlenceli oyunlar oynarken aynı zamanda zihinsel gelişim ve yaratıcılıklarını da desteklemek amacıyla farklı yaş gruplarına yönelik eğlendirici, eğitici oyun ve oyuncakları cazip fırsatlarla müşterilerine sunuyor. İzmir’in oyuncak alışverişi verilerini inceleyen Hepsiburada, en çok talebin Bornova’dan geldiğini ortaya koydu.

İzmir'de oyuncak alışverişinde Bornova zirvede
07 Eylül 2018 - 14:00

İzmir’in Anne, Bebek ve Oyuncak kategorisindeki alışveriş alışkanlıklarını inceleyen Hepsiburada, en çok 25-35 yaş aralığının alışveriş yaptığının altını çizdi. En çok alışveriş yapan ilçeleri ise sırasıyla Bornova, Karşıyaka, Buca, Konak, Bayraklı, Karabağlar, Çiğli, Aliağa olarak açıkladı. Türkiye’nin alışveriş verilerini de paylaşan Hepsiburada, internet üzerinden yapılan oyuncak alışverişinin geçtiğimiz yıla göre %89 arttığını vurguladı. Hepsiburada’dan en çok alışveriş yapan iller İstanbul, Aydın, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya olarak sıralandı. Anne Bebek ve Oyuncak kategorisinde, öğretici oyuncaklardan oyun hamurları, legolar ve puzzle’lar, bilim oyuncakları ve kutu oyunları en çok tercih edilen ürünler oldu.

Öğrenmenin tadı oyunla çıkıyor

Her ihtiyaca ve bütçeye uygun binlerce ürün ve markayı tek tıkla müşterilerine ulaştıran Hepsiburada, hem ebeveynlerin hem de çocukların yüzünü güldürecek fırsatlar sunmaya devam ediyor. Hepsiburada “Çocuklar Oynayarak Öğrensin” kampanyasıyla farklı yaş gruplarına yönelik yapbozdan bilim setine, legodan, oyun hamuru ve yazı tahtasına kadar eğlenceli olduğu kadar eğitici ve öğretici yüzlerce çeşit oyun ve oyuncağı indirimli fiyatlarla sunuyor.

Oyun ve oyuncaklar yaş grubuna uygun seçilmeli

Yaşa uygun oyuncak seçiminin çocuğun gelişiminde önemli olduğunu vurgulayan Hepsiburada, ‘’çocuklar her oyuncakla oynar’’ mantığıyla hareket edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Kas gelişimi için oyun araçları, kurgu oyuncakları, yaratıcı düş gücünü geliştiren oyuncaklar, çocuğun algı ve kavramasını geliştirecek mıknatıslı ve tahtaya yapışabilen harf ve rakamlar gibi uyarı araçları, okuma ve konuşmayı geliştirecek uyarı araçları, bilimi sevdirecek eğlendirici setler ile müzik ve ritim setleri Hepsiburada’nın geniş ürün yelpazesinde yer alıyor.

Oyun ve oyuncaklar belirlenirken oyunun amacına da odaklanılması gerektiğini belirten Hepsiburada, oyuncakların çocuk gelişimine verdikleri destek kapsamında uzmanlarca dört kategoriye ayrıldığını belirtti. Bunlar; fiziksel ve kas gelişimine yardımcı olanlar (puzzle, küp vb.), beş duyuyu açanlar (su oyuncakları, oyun hamurları vb.) hayal kurmaya ve sosyal gelişmeye yardımcı olanlar (kitaplar, bebekler, arabalar vb.) ve yaratıcılığı teşvik edenler (boyama kalemleri, kağıtlar vb.) olarak sıralanıyor.

Oyuncak güvenliği her şeyden önemli

Ebeveynlerin oyun ve oyuncak seçerken dikkat etmeleri gereken başlıca noktaların altını çizen Hepsiburada, oyun ve oyuncakların kullanma kılavuzlarının dikkatlice incelenmesini tavsiye ediyor. Kılavuzlarda yer alan uyarıların çocuklara anlatılmasının olası kazaların önüne geçmede çok önemli olduğunu belirten Hepsiburada, çocukların güvenliğini sağlamak adına ambalaj ve poşetler ile oynamalarına da izin verilmemesi uyarısında bulunuyor.

Çocukların özellikle küçük parçaları içeren oyun ve oyuncaklarla oynarken ebeveyn gözetiminde olmaları, oyuncakların sık aralıklarla kontrol edilerek, kırılmış veya bozuk olanların atılmaları da önem arz ediyor. Aynı zamanda, CE (ürünlerin AB teknik mevzuatına uygunluğunu belirten resmi işaret) işareti olmayan oyuncakların asla satın alınmaması ve güvenliği tehdit eden ürünlerin Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesindeki "Ürün güvenliği şikayet ve ihbar formu" kanalıyla bildirilmesi gerekiyor.

Zeka Oyunları IQ’yu Artırıyor

Kaliforniya’da yer alan Berkeley Üniversitesi tarafından zeka oyunları oynayan çocuklar ile oynamayanlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre; zeka oyunları oynayan çocukların IQ’sunda % 13’lük bir artış gözlemlendiği ifade edildi. Buna ek olarak, yaratıcı ve hayal gücünü geliştiren oyunların çocukların beyin ve kişilik gelişimlerine önemli katkılarda bulundukları ortaya çıktı.

Okul öncesi için eğitici ve öğretici alternatifler

Okul öncesi dönemde çocukların keşfetme, öğrenme ve kendilerini ifade edebilmeleri için oyun ve oyuncağın önemi yadsınamaz. 0-3 ya da 3-5 yaş grubu çocukların farklı ihtiyaçlarına cevap veren yüzlerce çeşit oyun ve oyuncak, uygun fiyatlarıyla Hepsiburada’nın “Çocuklar Öğrenerek Oynasın” kampanyasında ebeveynleri bekliyor. Ahşap ya da karton yap-bozlardan oyun hamuruna, sayıları veya zamanı öğreten oyunlardan, müzik/ritim setlerine kadar birbirinden renkli, birbirinden keyifli alternatifler indirimli fiyatlar ve taksitli ödeme seçenekleriyle Türkiye’nin Hepsiburada’sı güvencesiyle müşterilerine sunuluyor.

Okullu çocuklar için de eğlence Hepsiburada’da

Çocuklar oyun oynarken bir nesne ya da aleti kullanmayı öğrenebilir, deneyler yaparak bilime ilk adımlarını kolay ve eğlenceli bir yolla atabilirler. Hepsiburada, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar için de çok parçalı yap-bozlardan bilim setlerine, kelime oyunlarından robotlara kadar oynarken yeni bilgi, kelime ve kavramları öğrenecekleri oyun ve oyuncakları ‘’Çocuklar Öğrenerek Oynasın’’ kampanyasına dahil ediyor. Ebeveynlerin bütçelerine uygun seçeneklerle çocuklarını sevindirecekleri öğretici oyun ve oyuncuklarla çocuklar, bir yandan eğlenirken bir yandan da hayatta yeni şeyler keşfetmenin tadına varıyorlar.

Hepsiburada “Çocuklar Öğrenerek Oynasın” kampanya sayfasına Eylül ayı boyunca https://www.hepsiburada.com/cocuklar-ogrenerek-oynasin-c-80458173 linkinden ulaşılabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...