İzmir'de dört fuarın kapıları "dayanışmayla" açılacak

Dayanışma kenti İzmir, deprem felaketinin yaralarını sarabilmek için ilk andan itibaren tüm imkanlarını seferber etti.

İzmir'de dört fuarın kapıları "dayanışmayla" açılacak
27 Şubat 2023 - 14:30

4. Uluslararası Otel Restaurant, Cafe, Çamaşırhane Ekipmanları, Ağırlama ve Konaklama Teknolojileri Fuarı (HORECA Fair), Uluslararası Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA EDT), Ambalajlama Paketleme Teknolojileri Fuarı (Pack Fair Türkiye) ve Gıda Ürünleri Fuarı (Food Fair Türkiye), kapılarını aynı gün “dayanışmayla” açacak.

Dayanışma kenti İzmir, deprem felaketinin yaralarını sarabilmek için ilk andan itibaren tüm imkanlarını seferber etti. GL Platform tarafından 6-9 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir'de düzenlenecek HORECA Fair, HORECA Fair EDT, Pack Fair Türkiye, Food Fair Türkiye İzmir’ de buna katkı sağlayacak. Fuar alanına kurulacak 240 metrekarelik “Deprem İmece Mutfağı”na ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, GL Platform Fuarcılık, İzmir Aşçılar Derneği, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Kulübü Gastronomi Derneği ve İzmir Lokantacılar Odası’nın iş birliğinde kurulacak dayanışma mutfağında, şefler kazanları İzmir’de misafir edilen depremzedeler için kaynatacak. Donanımlı mutfakta aşçılar ve üniversite öğrenciler ile projeye katkıda bulunmak isteyen iş dünyası ve önemli sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek İzmir’deki depremzedelere akşam öğünü hazırlayacak ve kaldıkları yerleşim yerlerine ulaştıracak. 
 

“YARALARIMIZI SARACAĞIZ”

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, “Ülke çapında sergilediğimiz güçlü dayanışma örneğiyle yaralarımızı sarmanın zor ama mümkün olduğunu gözler önüne serdik. Bu sürecin daha hızlı olması için ekonomik açıdan da güçlü olmak zorundayız. Bunun için de üretimin sürmesi, Türkiye’nin lokomotif sektörü turizm çarklarının dönmesi gerekiyor. Turizmde çarklar durursa, diğer sektörlerin uğrayacağı zararları tahmin bile edemeyiz” diye konuştu.
 

“FUARA BEKLİYORUZ”

Türkiye'nin dirençli bir ekonomik yapıya, yaralarını saracak ve ileriye yönelik önlemler alabilecek güce sahip olduğunu belirten Ceylan “Ekonomiyi her koşulda canlı tutmak istiyorsak, gerçekleştirdiği sektöre, kente ve ülke ekonomisine dolaylı katkılar sağlayan fuarlara devam etmek zorundayız” diye konuştu. Ceylan, HORECA Fair’in de her yıl olduğu gibi sezon öncesinde tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayan turizm sektörünün yol haritasını belirleyeceğini vurgulayarak “Gösterdiğimiz dayanışmayı uzun vadede de korumak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu doğrultuda aynı zamanda fuarımızda dayanışmanın en güzel örneklerinden birini de sergileyeceğiz. Destek olmak isteyen herkesi fuarımıza bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"