İzmir'de çalışanların öğle yemeği tercihi döner oldu

Yemek kartı kullanımında Türkiye’nin 3. Şehri İzmir’de çalışanlar öğlen yemeğinde en çok döner restoranlarını tercih ediyor, aylık, ortalama 346 TL yemek kartı yükleniyor, ve en fazla harcama Bornova’da yapılıyor...

İzmir'de çalışanların öğle yemeği tercihi döner oldu
16 Haziran 2019 - 23:08

Dünyada yemek kuponu hizmetini sunan ilk firma olan Edenred Ticket Restaurant, İzmir’deki yemek kartı kullanım alışkanlıklarını değerlendirdi. Bu sonuçlara göre İzmir, yemek kartı kullanımında Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri. İzmirli çalışanlar öğlen yemeklerinde tercihlerini döner restoranlarından yana kullanıyorlar. İkinci tercih fast food zincir restoranlar, üçüncü tercih ise cafe `ler.

İzmir’deki firmalar çalışanlarına ayda ortalama 346 TL tutarında yemek kartı sağlıyorlar. Edenred’in İzmir’deki 150 binin üzerindeki yemek kartı kullanıcısı değerlendirildiğinde ise kart başına ortalama harcama tutar 38 TL olarak gerçekleşiyor. Bu miktar Türkiye ortalaması olan 34 TL’nin üzerinde.

Çalışanların aylık yemek kartı bedelleri değerlendirildiğinde en fazla yemek kartı kullanılan ilçeler sırasıyla Bornova, Karşıyaka ve Alsancak. Karşıyaka’daki kullanıcılar ağırlıklı olarak restoranlarda yemek yerken, Alsancak’taki kullanıcıların tercihi büfe, kafe ve pastanelerden yana oluyor.

Dünya çapında 44 milyondan fazla çalışanın kullandığı kurumsal harcama yönetimi alanında lider firma olan Edenred Türkiye Pazarlama Direktörü Zeynep Dura ve Anadolu Bölge Müdürü Burcu Ereğliay 14 Haziran Cuma günü İzmir basınıyla bir araya geldi.

Yemek kartı kullanımının avantajlarının anlatıldığı toplantıda, Edenred Pazarlama Direktörü Zeynep Dura, “Ticket Restaurant® yemek kartı kullanımı, kullanım kolaylığı ve çalışanlara sunduğu geniş seçeneklerle çalışanların mutlu ve verimli çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda işverenler için de önemli maliyet avantajları sunuyor. Yemek kartı kullanan şirketler çalışan başına ayda 420 TL, yılda 5.000 TL’ye varan vergi avantajı elde ediyorlar. Ayrıca fiş toplama derdinden kurtularak tek fatura ile operasyonel yüklerini hafifletiyorlar. AB ülkelerinde yemek kartları toplam çalışanların %25’i tarafından kullanılırken Türkiye’de bu oran sadece %12 civarlarında. Restoranlardan çalışanlara sistem içinde faaliyet gösteren tüm paydaşlara önemli faydalar sağlayan bu çözümün tüm şirketlerde uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Nitekim yemek kartları, küçük ve büyük ölçekli şirketlerin yanı sıra özellikle KOBİ'ler için maliyetlerini kontrol etme ve çalışan bağlılığını artırma yönünde ciddi yararlar sağlamaktadır.‘’ dedi.

Dünyada ön ödemeli kuponlarla öğle yemeği hizmeti sisteminin yaratıcısı olan Edenred, Ticket Restaurant® yemek kartı hizmetinin yanı sıra firmaların zaman ve bütçelerini etkin yönetebilmeleri için de çeşitli çözümler geliştiriyor ve uyguluyor.

Türkiye’nin dört bir yanında geçerli olan Edenred Araç Çözümleri ile şirket araçlarının akaryakıt harcamalarının takibi kolaylaşırken, alım miktarına göre sunulan özel fiyat teklifleri sayesinde maliyet avantajı da sağlanıyor. Böylelikle firma sahipleri, çalışanlarına akaryakıt alımı için avans verme ve kasa fişlerini tek tek muhasebeleştirme derdinden de kurtulmuş oluyor.

Edenred’in, işverenlerin seyahat bütçelerini de etkin yönetmelerini sağlamak amacıyla sunduğu Seyahat Portalı ise seyahat hizmetleri alım süreçlerini hızlandırarak iş yükünü azaltıyor.

Dolu Dolu ile 500 bin TL’lik avantaj

Edenred, Dolu Dolu Kampanyası ile her ay binlerce restoranda indirim ve çeşitli fırsatlar sunuyor. Katılımcılarına yılbaşından bu yana yaklaşık 500 bin TL’lik avantaj sağlayan Dolu Dolu, tüm kampanyalar dikkate alındığında ise restoran başına 4,92 TL ödül verdi. Dolu Dolu, hem kart kullanıcılarımız hem de üye restoranlar için kazanç yaratan bir sistem. Restoranlara kampanyalarını aynı anda binlerce kullanıcıya duyurabilecekleri bir platforma ulaşırken, kart kullanıcılarına da çeşitli indirim ve avantajlar sunuluyor.

Yemek Çeki’nde QR Kod Dönemi...

Edenred’in mobil uygulaması My Edenred, yemek kartlarını cep telefonlarına taşıyor. Ayrıca, farklı özellikleriyle kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Cep telefonuna indirilen My Edenred uygulaması çeşitli avantaj ve kampanyaların yanı sıra ödemede de kolaylıklar da sunuyor. QR Kod ile Ödeme Özelliği sayesinde Ticket Restaurant kart kullanıcıları yanlarında kartları olmasa bile kartsız ödeme yapabiliyorlar. Restoranlarda uygulamadaki kodu okutarak ödemeyi yapabilen kullanıcılar kartlarını kaybetmeleri durumunda ise mobil uygulama üzerinden tek bir tıkla kartlarını bloke edebiliyor, istediklerinde yine tek bir tıkla tekrar kullanmaya başlayabiliyorlar.

Edenred Hakkında: Edenred; 2018 yılında kart, mobil veya web kaynaklı olmak üzere yaklaşık 28 milyar Euro’luk işlem gerçekleştirmiştir. Kart, mobil, ya da online platform fark etmeksizin Edenred’in sunduğu çözümler, çalışanlar için satın alma gücünün artması, kurumlar için giderlerin etkin yönetimi ve üye işletmeler için de ek satış anlamına gelir. Edenred’in çözümleri aşağıdaki üç ana alan etrafında şekillenmiştir:

  • Çalışan hakları (Ticket Restaurant yemek kartı)
  • Araç ve mobilite çözümleri (Araç Çözümleri, seyahat çözümleri)
  • Tamamlayıcı çözümler (Teşvik ve ödüllendirme çözümleri, sosyal yardım çözümleri, kurumsal ödeme çözümleri)

Grup, Dünya çapında 47 milyonu aşkın çalışan, 830.000 firma ve kamu kuruluşu ve 1,7 milyon üye iş yerinden oluşan benzersiz bir networkü bir araya getirmektedir. Euronext Paris Borsası’nda işlem gören Edenred, 46 ülkede, 8.500’ çalışanıyla hizmet vermektedir.

Bu bültende adı geçen markalar ve logolar Edenred SA'nın ya da grup şirketlerinin tescilli ticari markalarıdır. Önceden izin alınmadan ticari amaçlarla kullanılamaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"