İzmir Büyükşehir Belediyesi "Gençlere Kucak Açıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi barınma desteği sunduğu üniversite öğrencilerinin kenti tanımaları ve kente alışmaları amacıyla kent turları düzenliyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Gençlere Kucak Açıyor"
25 Aralık 2021 - 10:14

Barınma desteği sunulan üniversitelilere kent turları

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Gençlere Kucak Açıyor” projesi kapsamında İzmir’e üniversitede okumaya gelen gençlere desteğini sürdürüyor. Eylül ayında şehre ayak basan öğrencilere barınma desteği veren Büyükşehir Belediyesi, kent turlarıyla da gençlerin İzmir’i tanımalarını sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi barınma desteği sunduğu üniversite öğrencilerinin kenti tanımaları ve kente alışmaları amacıyla kent turları düzenliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için harekete geçmişti. Büyükşehir Belediyesi’nin elindeki yurt olanakları üniversitelilere tahsis edilmiş, üniversiteliler için özel yurtlar kiralanmış ve 420 üniversiteliye barınma desteği sağlanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca İzmir’de yaşayan ihtiyaç sahibi 5 bin aileye de üniversitede okuyan çocukları için öğrenim desteği sunmuştu.


İzmir tarihini yakından öğrenme olanağı

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “İzmir Gençlere Kucak Açıyor”  projesi kapsamında, Genç İzmir birimi tarafından “Gençler İzmir’i Geziyor” başlığı altında yapılan turlarda öğrenciler Kadifekale, Tarihi Asansör, Saat Kulesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Kızlarağası Hanı, Kültürpark ve İstiklal Sergisi’ni ziyaret ederek İzmir tarihini yakından öğrenme imkânına kavuşuyor.

İzmir’in merkez ilçelerinin yanı sıra Tire, Ödemiş, Bayındır, Urla, Çeşme gibi kentin farklı noktalarında yurtlarda kalan 300 gencin katılımıyla bugüne kadar altı gezi düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, turlara ayda iki kez olmak üzere Ocak ayında da devam edecek. Gezilerin başvuruları gencizmir.com üzerinden yapılabilir.


Selçuk’tan Bergama’ya

“Gençler İzmir’i Geziyor” projesi üç aşamalı planlandı. İlk aşama gençlerin kent merkezini öğrenmesi olarak planlanan projede, ikinci aşama Bergama gibi kuzey aksı, üçüncü aşama ise Selçuk-Efes’in bulunduğu güney aksındaki tarihi yerleri kapsıyor. 2022 yılında Bergama ve Selçuk turları da başlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"