İZİKAD, başarılı kadınları ödüllendirdi

Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen ödül gecesi youtube kanalından da canlı olarak izlendi

İZİKAD, başarılı kadınları ödüllendirdi
30 Eylül 2020 - 15:55
Avrupa Birliği Başkanlığı “Sivil Toplu Diyaloğu V” programı kapsamında desteklenen İZİKAD öncülüğünde hayata geçirilen ve AFAEMME’nin (Akdeniz İş Kadınları Dernekleri Federasyonu) proje ortağı olduğu “İş Hayatında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi” projesi kapsamında İzmir İş Dünyası Kadının Güçlenmesi Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen ödül gecesi youtube kanalından da canlı olarak izlendi.

Kadın meselesi demokrasi meselesi
Olağanüstü ve bilinmezliklerle dolu bu dönemde dahi İZİKAD olarak sorunları çözüme çevirebilme yetilerinin geliştiğini fark ettiklerini dile getiren İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, bu toplantıyı da 300’ün üzerinde kişinin katıldığı hibrid yayın ile hayata geçirdiklerini söyledi.  yayıyoruz. Bu proje ile birçok şeyi hayata geçirmek istediklerini belirten Sezgin, “Ne yapmak istedik. İzmir  ve Barcelona arasında bir diyalog geliştirmek istedik. Özel Sektöre, faaliyet gösterdikleri alanlarda, kadının güçlenmesi konusunda yol göstermek istedik. İç uygulamaların deneyimlenmesi için firmalarımızla  birlikte yurtdışına gidip iyi örnekler görmek istedik. Karar alma mekanizmalarında kadının görünür olmasını istedik. İlköğretim çağındaki çocuklara toplumsal cinsiyet farkındalığının duyurulmasını istedik. Çalışan kadınlarımızın yetkinliklerini artırmak için eğitim desteği vermek istedik. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini sözel anlatmak yerine sanatı kullanarak daha çok duyurulmasını istedik. Kadın meselesinin öyle bir çırpıda anlatılacak bir şey olmadığını bir  demokrasi meselesi olduğunu anlatmak istedik. Sosyal bir İnovasyon yapmak istedik. İş hayatında kadınların daha fazla yer alması için İZİKAD olarak çalışmalara devam edeceğiz. Ödüllerimiz kadınlarımızı cesaretlendirdiği gibi diğer kadınlarımıza da örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Başkandan İZİKAD’a teşekkür
AFAEMME Yönetim Kurulu Başkanı Maria Helena De Felibe Lehtonen kadınların sosyal ve iş hayatındaki sorunlarının çözümü için İZİKAD’ın en aktif çalışan üyeleri arasında yer aldıklarını söyledi. İZİKAD ile ortak hayata geçirdikleri projenin çok başarılı olduğunu dile getiren Lehtonen, kendileri ile gurur duyduklarını ve kadınlara verdikleri katkılar için teşekkür ettiğini kaydetti.

Barcelona Başkonsolosu Selen Evcit ise bu proje ile kısa zamanda çok güzel işlere imza atıldığını belirterek, Akdeniz çanağındaki bütün ülkelerde kadın sorunlarının olduğunu, bunların çözümü için daha birçok proje üretilebileceğini söyledi.  

Kadınlar göz ardı ediliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaptığı konuşmada, köylüsünden kentlisine kadınların sadece alın teri ve emeğiyle değil aynı zamanda düşüncesi ve bakışıyla toplumsal hayatı şekillendirdiğini belirterek “Buna rağmen ülkemizde kadınların toplumun inşasındaki öncü rolleri ne yazık ki göz ardı ediliyor. Öyle ki, Dünya Ekonomi Forumu’nun 2020 Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre Türkiye kadınların ekonomiye katılımı, fırsat eşitliği, eğitim imkânları, sağlık ve siyasi katılımı kriterleri çerçevesinde 153 ülke arasında ne yazık ki 130’uncu sırada yer alıyor” dedi.

Başkan Soyer, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımı çerçevesinde, yaşamın her anı ve alanında kadınların yönetime aktif katılımını sağlamadan, eşitlik, özgürlük, adalet ve kalkınma hedeflerine ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınların hayatın her yerinde var olan gücünü görünür kılmak ve karar alma süreçlerine dahil olması için hem pek çok çalışma yürütüyor hem de İzmir’deki kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri geliştiriyor. İZİKAD’ın kadınların iş hayatında güçlendirilmesine dönük yürüttüğü bu projeleri de çok önemsiyor ve destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ödüller sahiplerini buldu
Üç ayrı ödül gecesini tek bir akşamda organize ettiklerini söyleyen Sezgin, covid-19 sonrası daha yüksek katılımlı gecelerde ödülleri vermek istediklerini vurguladı.İzmir İş Dünyası Kadının Güçlenmesi Başarı Ödülleri’nin yanı sıra Weps Uygulama Ödülleri, Liseler Arası Kısa Film Yarışması Ödülleri de takdim edildi.
İzmir İş Dünyası Kadının Güçlenmesi Başarı Ödülleri’nde yılın başarılı kadın girişimcisi Meşhed Hayvancılık firma sahibi Nurcan Kaplan, yılın başarılı kadın üst düzey yöneticisi Karşıyaka Demirköprü Spor Kulübü Başkanı Selma Kazanç, yılın kadın istihdamına destek veren kurumu İrmik Hanım Pattiserrie Sahibi Esra Özkutlu alırken, yılın kadın iş hayatına önem veren şirketi Eldor Elektronik Şirketi adına Lojistik Müdürü Ayça Aygen aldı. Kısa film ödülünü ise senarist Başak Şam ve Bahçeşehir Koleji Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü Danışman öğretmeni Yeliz Öztürk Lider aldı.

Kimler katıldı?
Ödül gecesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AFAEMME Yönetim Kurulu Başkanı Maria Helena De Felipe Lehtonen, Barcelona Türkiye Başkonsolosu Selen Evcit, TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, BASİFED Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağnur Balsarı, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter, TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Melih Sebastien Durmuş ve sınırlı sayıda konuk katıldı.  
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...