İzBBŞT'den depremzede çocuklara özel oyun

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinden sonra, sanatın iyileştirici gücünü afetzedeler için kullanmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) inisiyatif grubu oluşturdu.

İzBBŞT'den depremzede çocuklara özel oyun
05 Nisan 2023 - 20:53

İzmir Şehir Tiyatroları afetzede çocuklara destek için inisiyatif grubu kurdu. İlk etkinliğini projeye özel olarak yazdıkları “Kendini Arayan Zürafa” anlatısıyla yapan grup, İzmir’e gelen depremzedelere moral oldu.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinden sonra, sanatın iyileştirici gücünü afetzedeler için kullanmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) inisiyatif grubu oluşturdu. Gönüllü Şehir Tiyatroları oyuncuları ile çalışanlarının yer aldığı girişim, afetzede çocuklara ulaşarak tiyatro yoluyla travma sonrası iyileşme süreçlerine destek olacak. İlk etkinliğini İzmir’de yapan ekip, gelecekte ortaya çıkabilecek her türlü afet durumundan sonra da sahaya çıkmaya hazır olacak.


Depremzede çocuklarla bir araya geldiler

Mart ayının başından bu yana süren eğitimlerini ve hazırlıklarını tamamlayan İzBBŞT çalışanları, depremzede çocuklarla ilk etkinliklerini Foça Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı ile İzelman A.Ş Buca Sosyal Tesisleri’nde düzenledi. Aileleriyle bu merkezlerde konaklayan çocuklar Şehir Tiyatroları oyuncusu Selen Şeşen’in projeye özel olarak yazdığı “Kendini Arayan Zürafa” adlı müzikli masal anlatısıyla moral buldu. Oyun, İzBBŞT oyuncuları Dine Altıok ve Devrim Karakoyun tarafından sahnelendi. Performansı ilgiyle takip eden çocuklarla, anlatının ardından yaratıcı drama etkinliği yapıldı. İnisiyatif grubu çalışmalarını kentte yer alan diğer konaklama alanlarını ziyaret ederek sürdürecek.


Profesyonel destek aldılar

İnisiyatif üyeleri, çocuklarla doğru iletişim kurmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nün de desteğiyle “Çocuğun Bedensel Söz Hakkı - Afetlerde Psikolojik İlkyardım - Afetlerde Çocuklarla İletişim” alanlarında uzman psikolog ve sosyologlardan eğitim aldı. Eğitimler kapsamında elde edilen verilerle yol haritası çıkaran İzBBŞT ekibi, depremzede çocukların psikolojisine uygun yeni oyunlar yazdı, etkinlikler ve drama kompozisyonları belirledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"