İz Kariyer Festivali Öğrencileri CEO'larla Buluşturuyor

Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet Tevfik Nane, İZ Kariyer Festivali’nde öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu: Konfor Alanınızdan Çıkın!

İz Kariyer Festivali Öğrencileri CEO'larla Buluşturuyor
12 Nisan 2022 - 14:51

Yeditepe Üniversitesi İZ Kariyer Festivali, dün Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet Tevfik Nane’nin konuşmasıyla başladı. Öğrencilere tecrübelerini aktaran Mehmet Nane, gençlere konfor alanlarından çıkmalarını ve hata yapmaktan korkmamalarını söyledi.

Yeditepelilerin kariyerlerindeki ilk adımı, kampüsün dışına çıkmadan atma fırsatını yakalayabileceği İZ Kariyer Festivali, üniversitenin Ataşehir’deki 26 Ağustos Yerleşiminde dün başladı. Festival kapsamında yaklaşık 150 firma stantlarını kurarak öğrenci ve mezunların iş ve staj başvurularını almaya başladı.


100’den fazla sektör profesyonelinin öğrencilerle buluştuğu festivalin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, festivali yüz yüze düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, “Kariyer günlerine çok önem veriyoruz. Her geçen gün kendinizi daha da geliştirmeniz, mesleki deneyimler edinmeniz için sizlere destek olmaya çalışırken; eğitim programlarımızı, uluslararası alanda da çalışabileceğiniz düzeyde oluşturuyoruz. Kariyer Festivali gibi etkinliklerle de kendi hedeflerine ulaşmış sektör profesyonellerini, onların yolculuk hikâyelerini dinleme fırsatını yakalayabilmeniz için sizlerle bir araya getiriyoruz. Yolun başındasınız. Geleceğinizi şekillendirecek kararları aldığınız bu dönemde, size bu kıymetli kişilerin de yol göstereceğine inanıyorum” dedi.  


“Defalarca Duvara Tosladım”

Festivalin ilk gününde konuşan Mehmet Tevfik Nane’nin konuşması ise yoğun ilgi gördü.
Konuşmasına öğrencilerin merak ettiklerini sorarak başlayan Mehmet Nane, tecrübelerini, başarısızlarını, hayatındaki dönüm noktalarını ve kendine edindiği ilkeleri anlattı.
“Benim hayatımda çok başarısızlık var, çok kez duvara tosladım” diyen Mehmet Nane, “İlk başarısızlığım düzgün ve düzenli ders çalışmanın ne kadar önemli olduğunu öğretti. O günden sonra annem-babam, bana bir daha çalış demedi. Cebinizde götüreceğiniz derslerden biri bu olabilir. Asla yılmak yok. Son nefesinize kadar, hep gayret sarf edeceksiniz” diye konuştu.


“İlişkilerimden Değer Yaratmaya Çalışırım”

“Adam adama gerek, diye bir söz vardır. Bu benim hayatımda çok önemli oldu” ifadelerini kullanan Mehmet Nane, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsan kazanmak zor, kaybetmek kolaydır. Çünkü emek sarf etmeniz gerekir. Ben ilişkilerime emek sarf ediyorum, ilişkilerimden değer yaratmaya çalışıyorum. Yüzeysel ilişki kurmamaya çalışıyorum. Değer yaratmak çok önemli, bunu da koyun cebe…”

“Adaletli Olun”
Başarının anahtarlarından birinin, sorumluluğu alınan işin tamamlanması olduğunu kaydeden Mehmet Nane, adaletli olmanın ve bunu davranışlarla göstermenin de kendisi için önemli ilkelerden biri olduğunu vurguladı.

“Çizginizi ortaya koymanız gerek” vurgusunu yapan Mehmet Nane, gençlere “konfor alanınızdan çıkın” önerisinde bulundu. Mehmet Nane, “Zorlamazsan gelişim olmuyor. Hata yapmaktan asla korkmayın. İş yapıyorsanız hata yaparsanız” dedi.

Öğrencilerin sorularını da alan Mehmet Nane, Türkiye’de yaşanan krizlerle nasıl başa çıktıkları ile ilgili bir soruya, şöyle yanıt verdi: “Bizim bu zorlu süreçleri aşabilmek için şunlara dikkat etmemiz gerekiyordu: Nakit, kapasite, maliyet, müşteri, atalet. Hiçbir zaman atalete kapılmamak gerekiyor. Biz ne yapıyorsak inatla, ısrarla, ilk kez yapan birinin heyecanıyla yaptık.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"