İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse "İtfaiyecilik meslek sınıfı kabul edilsin"

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Teşkilatı’nın 98’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi.

İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse "İtfaiyecilik meslek sınıfı kabul edilsin"
28 Eylül 2021 - 13:59

Başkan Soyer İtfaiye Haftası kapsamındaki törende konuştu: “Hem İzmir’e hem de ülkemize umut olmayı başardık”

İtfaiye Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İtfaiyesi’nin başarılarına değindi. Soyer, “İzmir’de son iki yılda yaşamadığımız felaket kalmadı. Bu felaketlerin üstesinden hep birlikte kalktık. Hem İzmir’e hem de ülkemize umut olmayı başardık” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de itfaiyeciliğin meslek sınıfı kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Teşkilatı’nın 98’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir Milletvekillerinden Kani Beko ile Atila Sertel, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın yanı sıra itfaiye personeli katıldı.

Programda konuşan Başkan Tunç Soyer, itfaiyecilerin büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalıştığına değindi. Bu haftayı kutlayarak, itfaiye hizmetlerinin önemini yurttaşlara bir kez daha anlatmayı ve yangınlarla ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Soyer, “Bütün İzmirliler; Türkiye’nin en gelişmiş, en modern ve en iyi itfaiye biriminin İzmir’de olmasıyla iftihar etmelidir. Çünkü teknik donanımıyla, profesyonel ve etkin mücadele gücüyle, deneyimi ve başarılarıyla çok güçlü bir itfaiye teşkilatına sahibiz. Personel yapımızı mesleki ve teknik anlamda daha da profesyonelleştirmek amacıyla 2021 yılında itfaiyecilik lisesi ve meslek yüksekokulu mezunu 81 personeli ailemize dahil ettik” dedi.

“Acil müdahale noktaları ve özel ekipler oluşturuyoruz”

Orman yangınlarına karşı daha etkili çözüm üretmek adına benzersiz bir adım attıklarını da belirten Başkan Soyer, şunları söyledi: “Belediye meclisimizden oybirliği ile karar alarak İtfaiye Dairesi Başkanlığımız bünyesinde İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü’nü kurduk. Türkiye’de henüz bir benzeri olmayan bu birimimiz sayesinde orman yangını riskinin fazla olduğu mahalleleri belirleyerek acil müdahale noktaları ve özel ekipler oluşturuyoruz. İzmir’de son iki yılda yaşamadığımız felaket kalmadı. Orman yangınları, deprem, pandemi, sel, tsunami, hortum gibi çok büyük afetlerle sınandık. Üstelik tüm bunları pandemi koşullarında yaşadık. Ancak alnımız ak, başımız dik. Bu felaketlerin üstesinden hep birlikte kalktık. Hem İzmir’e hem de ülkemize umut olmayı başardık.”

“Ateş savaşçılarımız büyük gurur yaşattı”

Yaşanan zorlu süreçlerde itfaiye teşkilatının çok büyük görevler üstlendiğini, personelin sadece İzmir sınırlarında değil, farklı kentlerde de afetlerde görev üstlendiğini anımsatan Başkan Soyer, “Antalya ve Muğla bölgelerindeki yangın söndürme çalışmalarına katılan ateş savaşçılarımız, diğer birimlerimizle birlikte bize çok büyük gurur yaşattı. Yangından sonra bölgedeki belediye başkanları, muhtarlar ve birçok vatandaşımızdan sayısız teşekkür telefonu aldık. Bu gurur, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tüm İzmirlilerin. Bu şehrin belediye başkanı olarak bu gururu bana, İzmir’e yaşattığınız için sizlere minnettarım” diye konuştu.

“İtfaiyecilik meslek sınıfı kabul edilsin”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Derse, “İtfaiye Daire Başkanlığımız olarak İzmir il sınırları içerisinde 30 ilçe, 57 grup ve müfrezede, 282 araç 1245 personel ile hemşehrilerimize 365 gün, itfaiye hizmeti veriyoruz” dedi. İtfaiyeciliğin meslek sınıfı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Derse,  “Yıpranma hakkımızın verilmesini istiyoruz. Gazilik ve şehitlik hakkının tanınması da önemli. Ayrıca polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireler için talep edilen 3600 ek gösterge hakkının, itfaiye personeline verilmesini de istiyoruz. Üniversitelerde itfaiye mühendislik bölümünün açılması da gerekiyor” diye konuştu.
Başkan Soyer’den özlük hakları konusunda destek
İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse ve itfaiye personeli daha sonra Başkan Soyer'i ziyaret ederek, teşkilata verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Başkan Soyer de itfaiyecilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek özlük hakkı taleplerine destek verdiğini söyledi. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yıldız Devran ve Barış Karcı da yer aldı. Ziyarette Başkan Soyer'e itfaiye üniforması da hediye edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakan Bayraktar'dan Bergama'da yatırım müjdeleri
Bakan Bayraktar’dan Bergama’da yatırım müjdeleri
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı