İTB'den toplam 30 bin TL ödüllü Instagram Fotoğraf Yarışması: TOPRAK VE ÇOCUK

129 yıldır Türkiye’nin siyasi ve ekonomik hayatına tanıklık eden nadir kurumlardan olan İzmir Ticaret Borsası, gelenekselleşen Instagram fotoğraf yarışmasının bu yılki konusu “Toprak ve Çocuk” oldu.

İTB'den toplam 30 bin TL ödüllü Instagram Fotoğraf Yarışması: TOPRAK VE ÇOCUK
01 Eylül 2020 - 21:33
129 yıldır Türkiye’nin siyasi ve ekonomik hayatına tanıklık eden nadir kurumlardan olan İzmir Ticaret Borsası, gelenekselleşen Instagram fotoğraf yarışmasının bu yılki konusu “Toprak ve Çocuk” oldu.

Borsa’nın @izmirticaretborsasi adresli Instagram hesabı üzerinden, 01 Eylül-30 Kasım tarihleri arasında, ‘Doğayı Koruma Fotoğraf’, ‘Tarımsal Üretim Fotoğraf’, ‘Sağlıklı Beslenme Fotoğraf’ olmak üzere toplam üç ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın toplam ödül miktarı ise 30 bin Türk Lirası olarak belirlendi. 

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yarışmaya 2017 yılından bu yana İzmir Ticaret Borsası koordinasyonunda yürütülen Toprak ve Çocuk Programı’nın temasına uygun fotoğraflarla katılım sağlanabileceğini belirterek, “Tarihi Borsa Sarayımızı konu alan ilk Instagram yarışmamız, üzüm ve inciri konu alan ikincisi, bölgemiz ekonomisi için stratejik önem taşıyan doğanın mucizesi pamuk ve doğanın hediyesi zeytin-zeytinyağını konu alan üçüncü yarışmamız ve geçtiğimiz yıl hayvancılık kategorisinde düzenlediğimiz yarışmamız büyük ilgi görmüştü... Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz yarışmamızın konusunu, ‘Toprak ve Çocuk’ olarak belirledik… ‘Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde’ sloganıyla hayata geçen program ile geleceğimiz olan çocuklarımıza; toprağın, tarımın ve tarım ürünlerinin tanıtılması, sağlıklı beslenme konusunda bilinç kazandırılması, tarımsal üretim ve sürdürülebilir çevrenin öneminin anlatılması amacıyla bir dizi çalışma yürüttüğümüz programımıza dair özel kategoriler altında düzenlenen yarışma kapsamında birbirinden güzel fotoğraflar geleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Toprak ve Çocuk Programı’nın yaşayan ve gelişen, geliştikçe de yeni fikirler doğuran uzun soluklu bir projeler zinciri olarak tasarlandığını, bu çerçevede de kısa, orta ve uzun vadeli etkinlikler, projeler, yarışmalar, basım-yayım çalışmaları ve sosyal medya faaliyetleri şeklinde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Işınsu Kestelli, “Program kapsamında İzmir ilinde bulunan ilköğretim okullarında öğrenim gören çocuklara yönelik olarak ekim, dikim, hasat etkinlikleri ve işletme ziyaretlerinin yapılmasının yanı sıra resim ve benzeri yarışmalar düzenlenerek toprak, tarım, doğa, beslenme gibi konular anlatılıyor ve söz konusu etkinliklerde çocuklar işin içine dâhil edilerek, gör-uygula-öğren mantığı uygulanmaya çalışılıyor. Toprak ve Çocuk Programı ile başarısını her yıl arttıran Instagram yarışmamızı ortak çatı altında buluşturmaktan büyük heyecan duyuyor ve her yaştan Instagram kullanıcısının katılım gösterdiği yarışmamızı değişik kategoriler ve ürünlerle uzun yıllar sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Yarışmaya nasıl katılım sağlanacak?
Yarışmaya katılmak isteyenlerin ilk iş olarak İzmir Ticaret Borsası’nın @izmirticaretborsasi adlı Instagram hesabını takip etmesi gerekiyor... Toprak ve Çocuk Programı’nı konu alan üç kategoriye ilişkin fotoğraflar, #itbyarisma20 hashtagi ve @izmirticaretborsasi etiketiyle yarışmaya dâhil edilebilecek.
Yarışmaya katılmak isteyenler katılım koşulları ile ilgili daha detaylı bilgiye bu adresten de ulaşabilir: https://itb.org.tr/instaborsayarisma

Toplam 30 bin TL ödül sahiplerini bekliyor
‘Doğayı Koruma Fotoğraf’, ‘Tarımsal Üretim Fotoğraf’, ‘Sağlıklı Beslenme Fotoğraf’ kategorilerinde düzenlenecek yarışmada birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 3.000 TL, üçüncülük ödülü ise 2.000 TL, jürinin uygun görmesi halinde verilecek mansiyon ödülü ise 1.000 TL olarak belirlendi. 
Yarışmaya katılan eserler, İzmir Ticaret Borsası, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Ege Bölge Temsilciliği ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti temsilcilerinden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilecek.

Toprak ve Çocuk Programı Instagram Fotoğraf Yarışmasının ilan edilen kategorilerinde hangi fotoğrafların değerlendirmeye alınacağı ise şu şekilde belirlenecek:
1)     Doğayı Koruma Fotoğraf Kategorisi
Bu kategoride toprağın, çevrenin, ormanın, suyun, tarım alanlarının, kısacası doğa ve çevrenin korunması konusunda çocukları bilinçlendirmeye yönelik fotoğraflar değerlendirmeye alınacak.
2)     Tarımsal Üretim Fotoğraf Kategorisi
Çocuklarımız; toprağa dokunmadan, sebze ve meyvelerin nerede ve nasıl yetiştirildiğini bilmeden, hayvanları doğal ortamında görmeden beton binalarda büyüyor. Bu kategoride; söz konusu algıyı değiştirmek amacıyla çocukların tarla, bahçe, besi çiftliği, sera gibi tarımsal üretim alanlarında ve üretim, hasat, ürün işleme süreçlerinde yer aldığı fotoğraflar değerlendirmeye alınacak.
3)     Sağlıklı Beslenme Fotoğraf Kategorisi
Bu kategoride ise sağlıklı nesillerin yetişmesinde doğal ürünlerle beslenmenin önemi konusunda farkındalığın arttırılmasına yönelik, bu konuda bilinçli çocukların ön planda yer aldığı fotoğraflar değerlendirmeye alınacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"