İstanbul Teknik Üniversitesinden Selçuk Bayraktar'a Fahri Doktor Unvanı

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü 2002 yılı mezunu Selçuk Bayraktar’a mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesinden “Fahri Doktor” unvanı verildi.

İstanbul Teknik Üniversitesinden Selçuk Bayraktar'a Fahri Doktor Unvanı
12 Mayıs 2022 - 14:13

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü 2002 yılı mezunu Selçuk Bayraktar’a mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesinden “Fahri Doktor” unvanı verildi.  Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi’nde öğrencilerle buluşan Selçuk Bayraktar, Fahri Doktor beratını Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun elinden aldı.



İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) gerçekleştirilen Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi’nde öğrencilerle buluşan Selçuk Bayraktar’a, İTÜ Senatosu’nun 743 sayılı toplantısında alınan kararla “fahri doktor” unvanı verildi.

“Yapmış olduğu üst düzey araştırma geliştirme faaliyetleri ve bu faaliyetlerin sonucunda ortaya çıkan ürünleri ile bilimin ve teknolojinin ilerlemesine katkıda bulunması, çalışmaları ile yurt kalkınmasına, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunması, Türk teknolojilerinin dışa açılması ve böylece teknik ve ekonomik gücümüzün   uluslararası düzeyde etkinlik kazanmasına imkân sağlamış ve mesleğindeki çalışmalarında üstün başarısını kanıtlamış olması” dolayısıyla fahri doktor unvanı alan Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü 2002 yılı mezunu Selçuk Bayraktar, “fahri doktor” beratını Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun elinden aldı.

“İnsansız hava araçlarını sivil alanda da göreceğiz”

Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi kapsamında İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelen Selçuk Bayraktar, sohbet havasında bir sunum gerçekleştirdi.

Geçmişten günümüze havacılık alanında yapılan çalışmaları ana hatlarıyla anlatırken, Hezârfen Ahmet Çelebi’den, Osmanlı filosundan ve Cumhuriyet’in ilk yıllarından örnekler verdi. Teknolojiyi erken yakalamanın önemini de vurgu yapan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatımızdaki çoğu yenilik savunma sanayiinde doğup büyüyor, bunun ardından sivil sahaya geçiyor. İnsansız hava araçlarını da ilerleyen dönemlerde sivil sahada göreceğiz.”

Selçuk Bayraktar, milli teknolojiye vurgu yaptığı konuşmasında Bayraktar TB3 ve KIZILELMA MİUS’un (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) devrim niteliğinde olduğunu ifade ederken, “Geleceğin teknolojisi için firmalar bugünden çalışıyor ve yatırım yapıyor. Elimizdeki teknoloji on sene sonra belki bambaşka bir noktada olacak”, dedi. İnsansız hava aracı yapabilmek için hem ekosistemin hem de toplumsal paradigmanın değişmesi gerektiğini söyleyen Bayraktar; bu sebeple T3 Vakfı’nı kurduklarını ve geleceğin yüksek teknolojisini geliştirecek öğrenciler yetiştirmek amacıyla yola çıktıklarını dile getirdi.

Konuşmasının ardından gerçekleştirilen Fahri Doktora Takdim Töreni’nde beratını Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun elinden alan  Selçuk Bayraktar, savunma sanayiindeki çalışmaları esnasında doktorasını tamamlayamamanın burukluğunu yaşarken kendisine layık görülen bu “fahri doktor” unvanıyla teselli bulduğunu ifade etti.

Törenin ardından, İTÜ proje takımlarının ürettikleri çeşitli araçların sergilendiği fuaye alanında gezen Selçuk Bayraktar, kendisine yoğun ilgi gösteren öğrencilerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"