İstanbul Rumeli Üniversitesi yeni mezunlarını verdi

İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni Müjdat Gürsu Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi yeni mezunlarını verdi
03 Ekim 2022 - 22:46

İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni Müjdat Gürsu Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin Silivri Belediye Bandosu eşliğindeki geçit töreni ile başlayan mezuniyet heyecanı dereceye giren öğrencilerin konuşmaları ile devam etti. Törene; İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. HazIm Tamer Dodurka, Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nazlı Hilal Balcı, öğretim görevlileri ve veliler katıldı. Protokol üyeleri dereceyle mezun olan öğrencilere plaket takdim etti.

Rektör Prof. Dr. H. Tamer Dodurka konuşmasında; “Biz sadece eğitim değil aynı zamanda sosyal hayata da önem veren bir üniversiteyiz. Burada sizlere sadece eğitim vermedik aynı zamanda yüzlerce etkinlikler yaptık. Bu etkinlikler sizin entelektüel kapasitenizi artırıyor, kültürel dünyanızı zenginleştiriyor, iş ve toplumsal yaşamda gerekecek olan yeteneklerinizi geliştiriyor. Edindiğiniz bu yetenekler hedefleriniz yolunda sizin en önemli avantajınız olacak. Bugün mezuniyetinizle birlikte güzel ve aydınlık bir geleceğe imza attığınıza inanıyor ve sizleri kutluyorum. Bundan sonra İstanbul Rumeli Üniversitesinin toplumdaki ve iş hayatındaki temsilcisi sizler olacaksınız.’’

Törende konuşan Başkan Yılmaz, " 7 yıl önce Silivri'mizde 'eğitime merhaba' diyen İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin kıymetli mütevelli heyetine, ilçemizin eğitim kalitesine katmış oldukları değerlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemiz vesilesiyle binlerce öğrenciyi Silivri'mizde ağırladık, misafir ettik. Kıymetli öğrencilerimizle birçok defa bir araya geldik, toplantılar düzenledik, buluşmalar gerçekleştirdik. Bu bağlamda, üniversitemiz ile iş birliği içerisinde olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ise konuşmasında şunları söyledi: "Tarihiyle, turizmiyle, tarımı ve hayvancılığıyla, sanayisiyle, sahip olduğu topraklarla kabuğunu kırma yolunda çok önemli bir ivme yakalayan Silivri'miz, eğitimde de marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor. İstanbul Rumeli Üniversitemiz eğitimin yükseköğretim yelpazesini ilçemize ve gençlerimize layık bir şekilde yerine getirmeye devam ediyor. Bu anlamda Rektörümüz nezdinde tüm akademik kadroya ve sevgili gençlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Kıymetli gençler; üniversite mezuniyeti sadece bir kapıyı açar. Kapıdan içeri girdikten sonra nereye gideceğiniz ve kim olacağınız sizin çabanızla, eğitimizin üzerine neler eklediğinizle alakalıdır. Sizler, tarihin her döneminde aleme nizam vermiş bir milletin şerefli gençleri olarak çok çalışmalısınız. Bugün mezun olan siz değerli gençlerimizi tebrik ediyor ve bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.



İstanbul Rumeli Üniversitesi Hakkında:
İstanbul Rumeli Üniversitesi, 23 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da kurulan bir vakıf üniversitesidir. Çağdaş ve evrensel düşünce yapısına sahip olan, vatan sevgisi ve milli değerlerin kıymetini iyi bilen Rumeli Felsefesi doğrultusunda eğitim veren bir kurumdur. İstanbul Rumeli Üniversitesi, toplumun ihtiyacı olan bilim insanlarını ülkeye kazandırmak üzere bilgili, çağdaş, donanımlı, deneyimli, topluma yararlı, araştırmacı ve güçlü, ilkeli, yenilikçi bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. İstanbul Rumeli Üniversitesi, Silivri, Haliç ve Bostancı Yerleşkelerinde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında 5 Fakültede 20 Lisans Programı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı 16 Program, Meslek Yüksekokuluna bağlı 10 Program, Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı 27 Yüksek Lisans Programı ve 2 Doktora programı ile eğitim vermeye devam edecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...