İstanbul'da Düğün Masrafları El Yakıyor!

Türkiye'nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut, evlilik hazırlığı yapan çiftlerin hizmet alım trendlerini inceledi. Bir yılı içeren verilere göre düğün ve nişan organizasyonlarında davetiye, nikah şekeri fotoğrafçı, kuaför, makyaj hizmetleri için seçimler, en erken organizasyondan bir ay önce yapılıyor.

İstanbul'da Düğün Masrafları El Yakıyor!
04 Temmuz 2019 - 12:12

Türkiye'nin online hizmet platformu Armut.com’un, Haziran 2018 – Haziran 2019 dönemi boyunca düğün ve nişan organizasyonları kapsamında gelen talepleri inceleyerek oluşturduğu dosya; birçok konuda fikir verirken aynı zamanda şaşırtıcı veriler de sunuyor. Düğün hazırlığı yapan çiftlerin; makyaj, kuaför, düğün video çekimi, düğün dansı özel dersi, epilasyon, manikür-pedikür, çiçekçi, davetiye ve nikah şekeri gibi hizmetleri son dakikaya kalsa da Armut.com üzerinden hızla alabildikleri görülüyor. Bu hizmetlere yönelik talepler, Temmuz ayında en hızlı artışı gösteriyor.

İstanbul’da Düğün Masrafları El Yakıyor!

Ayda iki milyon ziyaretçisi bulunan online hizmet platformu Armut’un verilerine göre düğün fotoğrafçısı için ortalama fiyatlar 1200 TL iken, gelin makyajının ortalama ücreti 350 TLolarak fiyatlanıyor. En pahalı makyaj ve düğün fotoğrafçısı teklifleri İstanbul’dan alınırken, bu konuda kullanıcılara en ucuz teklifleri İzmir sunuyor.

Son dönemde illüstrasyon çizimli davetiyeler genç çiftlerin favorisi olurken davetiye fiyatları 200 ila 5000 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Son Dakika İhtiyaçları Armut.com’dan Hızla Karşılanabiliyor

Düğün ve nişan gibi büyük organizasyonlarda çiftlerin yaptıkları yan hizmet talepleri incelendiğinde, en büyük artışın Temmuz ayında yaşandığı gözlemleniyor. Özellikle makyaj, kuaför, epilasyon gibi hizmetler için randevuların, en erken belirtilen düğün gününün 1 ay öncesinde talep edildiği dikkat çekiyor. Çiftler, son dakikaya bıraktıkları bu hizmetlere hızlı ve kolay erişmek için Armut.com’u tercih ediyor.

Fotoğraf, butik pasta ve genellikle nikah karşılaması ile yemek esnasında tercih edilen canlı müzik” gibi organizasyonel yan hizmetler ise en çok Nisan ayında rağbet görüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"