İstanbul Boğazı'nda yelken şöleni

Türkiye Yelken Federasyonu çatısı altında, İstanbul’un iki duayen ve köklü spor kulübü olan İstanbul Yelken Kulübü ve Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü’nün organize ettiği 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Boğaz Kupası Yat ve Sportsboat Yarışı gerçekleştirildi.

İstanbul Boğazı'nda yelken şöleni
30 Mayıs 2021 - 13:39
Türkiye Yelken Federasyonu çatısı altında, İstanbul’un iki duayen ve köklü spor kulübü olan İstanbul Yelken Kulübü ve Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü’nün organize ettiği 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Boğaz Kupası Yat ve Sportsboat Yarışı gerçekleştirildi.

Saat 14:00’da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Tayfun Paşaoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve İstanbul Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Saruhan’ın start vermesiyle başlayan yarışta yelkenliler İstanbul Boğazı’nı şenlendirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Boğaz Kupası Yat ve Sportsboat Yarışları etkinliğinde yaptığı açıklamada, "Fetih bir başlangıç demek, kapıları açmak demek, gönüllere girmek demek. Yelken de yelken açmak; yeni ufuklara, yeni yolculuklara başlamak demek. O anlamda hakikaten anlamlı etkinlik" dedi.
Yarışlar öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kasapoğlu, organizasyona katılan sporculara başarılar diledi. Yelken dalında Türkiye’nin önemli bir aşamaya geldiğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, "Yelken sporunda geldiğimiz aşama hepimiz açısından gurur verici. Özellikle bugün olimpiyat arifesinde olmamız, olimpiyat için aldığımız kotalar; 8 sporcumuzun 6 ayrı kategoride kota alması bir ilk. İnanıyorum ki her branşta olduğu gibi yelkende de sporcularımızla, tüm camiamızla daha büyük başarılara yürüyeceğiz" diye konuştu.
İstanbul'un fethini de kutladıklarını kaydeden Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi: "Bu kutsal emanete millet olarak gençlerimizle en güçlü şekilde sahip çıkacağımızı ve kutsal emaneti birlikte daha yukarı taşıyacağımızı belirtmek istiyorum. Bize emanet olarak omzumuzda olmasına vesile olan başta Fatih Sultan Mehmet Han ve güzel askerlerini rahmetle, minnetle yad ediyorum."
Gerek gençlerle gerek sporcularla pek çok faaliyetin olduğunu hatırlatan Bakan Kasapoğlu, "Pandemi şartlarında faaliyet var. Buna rağmen bir coşku var, bir heyecan var. Bu vesileyle etkinliklere katılan camiamız yetkililerini ve sporseverleri gönülden kutluyorum. Tabii İstanbul Boğazı'nda anlamlı bir etkinlikteyiz. Yat yarışları ve sporcularımızla bir aradayız, yelken camiasıyla bir aradayız. Federasyon başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Hem sporun birleştiren ruhu ve tabii ki sporun her zamanki gibi evrensel mesajı, bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha hep birlikte verdiğimiz bir mesaj" değerlendirmesinde bulundu.
Büyükdere Koyu’ndan başlayan ve Dolmabahçe Sarayı önünde sona eren yarışta 46 yat ve 8 sportsboat olmak üzere toplam 54 tekne mücadele etti.

IRC 0 sınıfında Mesa Sailing Team Shakshuka 3 ile Enka Cheese, IRC 1 sınıfında Hedef Yelken 40, IRC 2 sınıfında Coca Cola İçecek-DAS, IRC 3 sınıfında Gemini Yelken, IRC 4 sınıfında Ada Pupa Adrenalin, Gezgin sınıfında İYK/ Blue Wind birinciliği elde ederken Sportsboat sınıfında ING Vira Yatçılık birinci oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...