İstanbul Bilgi Üniversitesi TURQUALITY Programı kapsamına alındı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve dünya markası olabilecek Türkiye markalarını desteklemeyi amaçlayan TURQUALITY Programı kapsamına alındı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi TURQUALITY Programı kapsamına alındı
24 Haziran 2021 - 09:15
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve dünya markası olabilecek Türkiye markalarını desteklemeyi amaçlayan TURQUALITY Programı kapsamına alındı. Yenilikçi bir eğitim anlayışını benimseyerek 25 yılda akademik alanda pek çok öncü girişimi hayata geçiren BİLGİ, bu gelişmeyle küresel ölçekteki girişimlerini daha güçlü adımlarla gerçekleştirecek

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen markalaşma programı TURQUALITY kapsamına alındı. Dünya markası olabilecek Türkiye markalarını desteklemeyi amaçlayan TURQUALITY Programı, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı. Program, markalara global hedefleri doğrultusunda finansal kaynak sağlamanın yanı sıra markaların gelişimlerine yönelik strateji, operasyon, organizasyon ve teknoloji danışmanlığı ile yönetim birimlerine yönelik eğitim desteği sunuyor. Bu zamana dek tüm sektörlerden 366 kurumun kabul edildiği programa İstanbul Bilgi Üniversitesi, eğitim alanında dahil olmaya hak kazandı. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı, “Kurulduğu ilk günden bu yana uluslararası bir yükseköğretim kurumu olma vizyonuyla hareket eden ve bugün dünyada tanınan bir üniversite olan BİLGİ’nin bu gelişmeyle küresel ölçekteki hedeflerini daha güçlü adımlarla gerçekleştireceğine yürekten inanıyoruz” diye konuştu.  

 İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında: İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla “Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz” ilkesiyle yola çıkarak kurulmuştur. 1.000 kişiyi aşkın bir öğretim kadrosuna sahip olan üniversitenin 20.000’i aşkın öğrencisi ve 50.000’i aşkın mezunu vardır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in 2021 yılı “Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda en iyi 170 üniversite arasında yer almaktadır. İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...