Islak mendil lideri Sapro'nun başarısında kadınların imzası var

Türkiye’nin ıslak mendil üretiminde ilk sırada yer alan Sapro, kadrosundaki kadınların gücüyle başarısını her geçen yıl katlayarak büyüyor.

Islak mendil lideri Sapro'nun başarısında kadınların imzası var
08 Mart 2021 - 13:26
Türkiye’nin ıslak mendil üretiminde ilk sırada yer alan Sapro, kadrosundaki kadınların gücüyle başarısını her geçen yıl katlayarak büyüyor. 800 kişilik kadrosunun % 45’ini kadınların oluşturduğu Sapro’da, sadece beyaz yaka değil aynı zamanda üretim birimlerinde çalışanlardan üst düzey pozisyonlara kadar pek çok göreve kadın çalışanlar atanmış durumda. İK Direktörü Nilgün Zincirkıran, “Kadınlar olarak şirketin her yerinde biz varız” dedi. 

Islak mendil üretiminde Türkiye’nin ihracat lideri olan ve ürettiği markalı ürünleriyle piyasanın % 40’ını domine eden Sapro, sektörde kadınlara yönelik istihdam ayrıcalıklarıyla dikkat çekiyor. Grup şirketleriyle birlikte 800 çalışana sahip olan Sapro, kadın ağırlıklı çalışan sayısıyla alanındaki liderliğini kadınların gücüyle arttırıyor.

Avrupa’nın en büyük markalı ıslak mendil tedarikçisi konumunda olan Sapro’da çalışanların % 45’ini kadınlar oluştururken beyaz yakalılar arasında bu oran % 55’e varıyor. İnsan kaynakları stratejisinde kadın – erkek ayrımı yapmayan ve birçok sektörde “erkek işi” olarak görülen alanlarda kadın istihdamı sağlayan Sapro, ayrıca uzun süreli terfilere de açık bir politika uyguluyor. 

“Vasıfsız görevden yöneticiliğe”
Sapro İK Direktörü Nilgün Zincirkıran, üretim tesislerinde vasıfsız üretim elemanı olarak işe başlayan ve aldığı eğitimler sonucunda kendini geliştirip operatör olan 10 ve operatör yardımcısı olan 2 kadın çalışanları olduğunu vurguladı. Yine vasıfsız üretim elemanı olarak başlayıp şu an farklı birimlerde daha fazla yetkinlik gerektiren görevler üstlenmiş olan kadın çalışanların da olduğunun altını çizen Zincirkıran şöyle devam etti: “Şu an hat lideri olarak görev yapan bir kadın çalışanımız var ve kendisi aynı zamanda bir ekip yönetiyor. Aynı şekilde üretim personeli olarak başlayıp şu an satın alma departmanımızda uzman olarak terfi alan da var.” 

Pandemiyle birlikte üretimlerini çok daha arttırdıklarını belirten Zincirkıran, “Taleplere hızla yanıt verebilmek önemli bir strateji ve dikkat gerektiriyor. Sapro kadınların gücüyle büyüyor” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"